USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Yağmurda Araba Sürerken "Hız Sabitleyici"yi Kullanmayın! - Webtekno

Araba sürerken Cruise Control, yani hız sabitleyici özelliğini kullanıyor musunuz? İşte bu özelliğin özellikle kötü hava şartlarında bazı ciddi sorunları oluşuyor. Ölümcül kazalara sebep olacak bu sorunun sebeplerine gelin yakından bakalım.

Yağmurda Araba Sürerken
30-11-2023 16:03
Google News

Ha ÖZETİ| geldi ha gelecek derken en sonunda kış aylarına girdik. Bunu tüm ülke genelindeki soğuklar ve yağışlarla görüyoruz. Bu tarz havalarda dikkat etmemiz gereken başlıca şeylerden biri de trafikteki dikkatimiz.

Normal hava şartlarında gerek fren mesafesi gerek görüş alanı çok daha iyi olduğu için riskleri önceden fark edebilirken kış aylarında bazı hataların dönüşü olmayabiliyor.

Normalde uzun bir yola çıktığınızda aracınızdaki Cruise Control'ü, yani hız sabitleyiciyi kullananlardan mısınız? Bu özellik saatlerce sürebilecek yolculukları daha az yorucu tamamlayabilmenizi sağladığı gibi ani hızlanmalar olmadığı için de yakıt tüketimine de katkısı bulunuyor.

Araçlarımızdaki "Cruise Control"den bahsedeceğiz ancak bugün asıl konumuz, bu özelliğin yağışlı havalarda nasıl ölümcül olabileceğini anlatmak olacak. Belki bu ifadeyle biraz abarttığımızı düşünüyor olabilirsiniz ancak normalde trafikte daha güvenli hareket etmenizi sağlayan bu sistemin yağmurlu havalar gibi ekstrem yol şartlarında çok da güvenli olmadığını söylememiz gerekiyor.

Konuyu daha iyi anlamak için Cruise Control'ün ne olduğuna bakalım.