USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Yabancı yatırımcı Türkiye'yi radarına aldı!

Ekonomi - Ekonomi yönetimin Orta Vadeli Program hedefleri noktasında attığı adımlarda kararlı duruşu yabancı yatırımcının odağında. Ekonomist Eda Karadağ, yabancı yatırımcının Türkiye'yi yakından takip ettiğini söyledi.

Yabancı yatırımcı Türkiye'yi radarına aldı!
18-04-2024 18:28
Google News

Hazine ÖZETİ| ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Amerika Birleşik Devletleri'nde temaslarını sürdürüyor.

Bakan Şimşek, IMF ve Dünya Bankası'nın Bahar Toplantıları'na katılmak için gittiği Washington'da Enflasyonla mücadele vurgusu yaptı.

Şimşek'in yabancı yatırımcılarla yaptığı görüşmeleri piyasalar yakından takip ediyor. 

Borsaya yabancı girişindeki artışın yılın ikinci yarısı itibariyle başlaması bekleniyor.

Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, yabancı yatırımcının Türkiye ekonomisini yakından izlediğine işaret etti. 

"YABANCI YATIRIMCI TÜRKİYE'Yİ TAKİP EDİYOR"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın IMF ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları'nda yaptıkları açıklamaların ve birebir görüşmelerde Türkiye ekonomisinin anlatmasının oldukça önemli olduğuna işaret eden Karadağ, "Ekonomi yönetiminin yabancı yatırımcılar ile görüşmeler gerçekleştirmesi piyasalar için çok kıymetli" dedi.

Enflasyonun yılın ikinci yarısı itibariyle düşüş eğilimine gireceğine dikkat çeken Karadağ, bu durumun yabancı yatırımcıyı ikna etme noktasında önemli olduğunu altını çizdi. "Türkiye, kredi derecelendirme kuruluşlarının ve yabancı kurumların radarında" diyen Karadağ, yabancı yatırımcının yılın ikinci yarısı itibariyle güçlü alımlar yapmasını beklediklerini söyledi.

Yabancı yatırımcının Türkiye ekonomisini yakından izlediğine dikkat çeken Karadağ, Mayıs ayında S&P'den, Temmuz'da da Moody's'ten not artışı gelmesi durumunda yabancı girişini hızlandırabileceğini ifade etti. 

"Enflasyonda düşüş ve kredi derecelendirme kuruluşlarının not artışına gitmesi yabancı yatırımcı için kritik iki nokta" diyen Karadağ, Eylül ayı itibariyle yabancı yatırımcı girişinin hızlanmasını beklediklerini belirtti.