USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Winnie the Pooh Çizgi Filmi Hakkında 9 Gerçek

Küçük bir çocuğun oyuncakları ile kurduğu ilişkiyi en sevimli haliyle izlediğimiz Winnie the Pooh çizgi filmi pek çok kişiye çocukluğunun en keyifli zamanlarını yaşattı. Aslında orijinali bir kitap olan ve bu kitaptan çizgi filme uyarlanan Winnie The Pooh hakkında bazılarını

Winnie the Pooh Çizgi Filmi Hakkında 9 Gerçek
12-03-2023 11:27
Google News

Eskiden ÖZETİ| her şey daha mı güzeldi yoksa biz daha masum olduğumuz için mi her şey daha güzel gelirdi bilemiyoruz ama eminiz herkes hemfikir olacaktır, eski çizgi filmler çok daha güzeldi. Bunlardan bir tanesi olan Winnie the Pooh çizgi filminin ise herkeste yeri ayrıdır çünkü bu çizgi macerada küçük bir çocuğun oyuncaklarıyla kurduğu hayal dünyasının tam içine konuk oluyoruz. 

Winnie the Pooh aslında bir kitap ve çizgi film de bu kitabın bir uyarlaması. Elbette uyarlama sırasında değişen pek çok şey var. Örneğin kitabın esinlendiği gerçek oyuncaklar, dönemin şartları yüzünden olsa gerek, çizgi filmde izlediğimiz kadar sevimli görünmüyorlar. Gelin Winnie the Pooh hakkında bazılarını ilk kez duyacağınız ve duyunca çizgi filme bakış açınızın değişeceği sıra dışı bilgilere yakından bakalım.

Winnie the Pooh kitabı ve çizgi filmi hakkında ilginç bilgiler:

Winnie the Pooh kitabı pek çok dile çevrildi.Kitabın yazarı kendi oğlundan ilham aldı.Winnie aslında dişi bir ayıdır.Tüm karakterler oyuncaktır, inanmıyorsanız gidin bakın.Kitaptaki çizimlerin hikaye ile alakası yoktu.Hikayede olayların geçtiği orman da gerçek.Pooh ismi bir kuğudan geliyor.Winnie the Pooh dünyanın en popüler çizgi filmlerinden biri haline geldi.Winnie the Pooh korku filmi tüm çocukluk anılarınızı yerle bir ediyor.

Winnie the Pooh kitabı pek çok dile çevrildi:

winnie the pooh

Winnie The Pooh çizgi filminin orijinal adı The Many Adventures of Winnie the Pooh yani Ayı Winnie'nin Maceraları başlığını taşır. Çizgi filmin uyarlandığı kitabın adı ise Winnie-the-Pooh şeklindedir. İngiliz yazar Alan Alexander Milne tarafından kaleme alınan ve çizimleri illüstrator Ernest Howard Shepard tarafından çizilen çocuk kitabı ilk kez 1926 yılında yayımlandı. Daha sonra iki devam hikayesi daha yayımlanan kitap dünya çapında 50’den fazla dile çevrilmiştir. İlginç olan ise 1960 yılında basılan kitabın Latince çevirisi satış rekorları kırmıştır. 

Kitabın yazarı kendi oğlundan ilham aldı:

winnie the pooh

Winnie the Pooh kitabında yazar Milne, küçük bir çocuk olan Christopher Robin ile oyuncak arkadaşları Winnie, Piglet, Eeyore, Owl, Rabbit, Kanga ve Roo'nun maceralarını anlatmıştır. Hikayenin bu kadar sevilmesinin nedeni belki de karakterin gerçek olmasıdır. Evet, Christopher Robin gerçekten de yazarın oğludur ve adı Christopher Robin Milne’dir. Hikayenin ortaya çıkması ise yazarın çocuğuna doğum gününde bir oyuncak ayı almasıyla başlamıştır. 

Winnie aslında dişi bir ayıdır: