USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Vücudunuzun Kalsiyum İhtiyacı Olduğunu Gösteren İşaretler

Kendinizi yorgun, argın ve uykulu mu hissediyorsunuz? Belki de depresyonda değilsinizdir. Vücudunuz sadece kalsiyuma ihtiyaç duymuş olabilir! Kalsiyum, vücut için hayati öneme sahip olan bir mineral. Kendisi, kemik ve diş sağlığından kas fonksiyonlarına kadar birçok önemli işlevde r

Vücudunuzun Kalsiyum İhtiyacı Olduğunu Gösteren İşaretler
17-02-2024 10:28
Google News

Vücut, ÖZETİ| normal fonksiyonlarını yerine getirebilmek için vitamin ve minerallere ihtiyaç duyar. Bunların eksik olduğu zamanlarda vücudumuz bizlere alarm gibi sinyaller gönderir, bu tip belirtilerde eksikliğini yaşadığımız minerallerden biri de kalsiyum. Peki vücudumuzun kalsiyuma ihtiyacı olduğunu nasıl anlarız? Kalsiyum eksikliği belirtileri neler?

Çocukluğumuzdan beri öğrendiğimiz kadarıyla kalsiyum özellikle süt ve süt ürünleri, yoğurt, peynir gibi süt kaynaklı gıdalarda bol miktarda bulunuyor. Fakat sadece bunlarla sınırlı değil. Bu besinleri yeterli miktarda sağlayamayan vücutta çeşitli belirtiler de baş gösteriyor. Özellikle kemik gelişimi denilince akla gelen kalsiyumun eksikliğinde neler oluyormuş gelin birlikte inceleyelim.

En temelden başlayalım: Kalsiyum nedir? Ne işe yarar?

kalsiyum

Kalsiyum, kemik ve dişlerin güçlenmesinde ve sağlıklı bir şekilde gelişmesinde önemli rol oynayan minerallerden biridir. Aynı zamanda kas fonksiyonlarını düzenlemesi ve sinir iletimini desteklemesiyle de tanınıyor. Yetişkinliğe geçtiğimiz evrede kemik erimesi ve hatta kayıplarına bile uğruyoruz. İşte kalsiyumun en temel amacı burada devreye giriyor diyebiliriz, çünkü kendisi kemik gelişimiyle yakından ilgili.

Kemiklerimizde ve dişlerimizde güçlü yapılar oluşturmakla görevli, adeta ''İnşaat ustası gibidir.'' desek yeridir. Ancak bu usta, sadece kemik ve dişlerle sınırlı kalmadan kaslarımızın düzgün çalışmasına, sinirlerimizin iletimine, kanın pıhtılaşmasına ve hücrelerimizin doğru şekilde çalışmasına da yardımcı oluyor.

Peki kalsiyum hangi besinlerde bulunur?