USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Vücudumuzla İlgili Hiç Bilmediğimiz Gerçekler

Biyoloji derslerinde vücudumuza dair bir şeyler öğrendik fakat en ilginç olanlarını atlamışız gibi duruyor! Birazdan bahsedeceğimiz bilgiler ise "Vay be, bunu nasıl daha önce duymamışım!" dedirtebilir.

Vücudumuzla İlgili Hiç Bilmediğimiz Gerçekler
22-04-2024 10:27
Google News

Birçok ÖZETİ| sıra dışı özelliği barındıran vücudumuzda olup bitenlere hâkim olduğumuzu düşünüyoruz fakat yanılıyoruz. Günler, aylar, yıllar boyunca birbirinden ilginç detaylar meydana geliyor ve neredeyse hepsinden habersiziz.

Örneğin akşamları, sabahtan daha kısa olduğunuzu biliyor muydunuz? Peki ya vücudumuzda, dünyadaki tüm insanların sayısından fazla yaşam formu olduğunu? Bunlar gibi birçok bilmediğimiz özelliklerimizi daha yakından tanıyalım.

Vücudumuzla ilgili hiç bilmediğimiz enteresan gerçekler:

Akşamları, sabaha kıyasla daha uzun boylu oluyoruz.İskeletimiz, her 10 yılda bir kendini yeniliyor.Vücudumuzda, dünyadaki insanlardan çok daha fazla yaşam formu var.Parmaklarımızda hiç kas yok.Kıllarımız, tat alabilir.Kızardığımızda, midemiz de kızarıyor.Birbirinden farklı 1 trilyon kokuyu ayırt edebilme kapasitesine sahibiz.Akşamları, sabaha kıyasla daha uzun boylu oluyoruz.

boy

Yer çekimi, ayakta durduğumuzda omurların arasını düzleştiriyor ve suyu, omurilik disklerinin arasından dışarı itiyor. Bu da 1 cm daha kısa olmamıza sebep olabiliyor. Uyuduğumuzda vücudumuz dinleniyor ve kıkırdaklar eski hâline dönüyor. Bu yüzden sabahları yaklaşık 1 cm kadar daha uzun oluyoruz.

İskeletimiz, her 10 yılda bir kendini yeniliyor.