USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Vatandaşların Kedi Eros kadar değeri yok mu? 12 günde korkunç bilanço!

Ciddi bir sorun haline gelen başıboş köpekler Ramazan ayını ve bayramı zehir etti. Son 12 günde çoğu çocuk, kadın ve yaşlı vatandaşları öldürdü ve yaraladı.

Vatandaşların Kedi Eros kadar değeri yok mu? 12 günde korkunç bilanço!
13-04-2024 20:53
Google News

Haber7 – ÖZETİ| ÖZEL

Başıboş köpek terörü hız kesmeden devam ediyor. Sayıları 15 milyonu bulduğu belirtilen başıboş köpekler bir yandan ölümlere ve yaralanmalara neden olurken diğer taraftan halk sağlığını tehdit ediyor.

12 GÜNDE 1 ÖLÜ 9 YARALI! MAĞDURLARIN ÇOĞU ÇOCUK, YAŞLI VE KADIN

Nisan ayının başından beri çok sayıda vatandaş yaralanırken yaşlı bir kadın başıboş köpekler tarafından katledildi. Sadece 12 günde başıboş köpeklerin saldırısı sonucu 1 ölüm, 9 kişi yaralama olayı yaşandı. Vakalarda mağdur olanların büyük çoğunluğunu çocuklar, kadınlar ve yaşlı vatandaşlar oluşturdu.

Öte yandan işkenceci bir cani tarafından öldürülen Kedi Eros için gösterilen tepkinin dehşet verici olaylar yaşayan mağdur vatandaşlar için gösterilmemesi dikkat çekti. 

İşte Nisan ayının ilk 12 gününde sadece medyaya yansıyan ölü ve yaralanmalara sebep olan başıboş köpek saldırılarından bazıları:

12 NİSAN: BAŞIBOŞ KÖPEKLERİN SALDIRDIĞI YAŞLI KADIN AĞIR YARALANDI

 

Edirne'nin Kurtuluş Mahallesi'nde daha önce de birçok şikayetle gündeme gelen başıboş köpekler dehşet saçtı.

Edirne Haber'de yer alan habere göre; özellikle okulların bulunduğu bölgede veliler ve çocukların korkulu rüyası haline gelen başıboş köpekler, bu kez yolda yüryen 75 yaşındaki bir kadına saldırdı. Yaşlı kadın köpeklerin saldırısı sonucu ağır yaralandı. Yaşlı kadın bölgeye gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

11 NİSAN: YAŞLI ADAMIN KAFASINI PARÇALADILAR

Ramazan Bayramı’nın 2. günü, Kocaeli Körfez’de yaşayan Mustafa K. (70) isimli vatandaş, başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. 

Yaşlı adamın kafası, eli, kulak arkası parçalanırken vatandaş çeşitli yerlerinden yaralandı.

9 NİSAN: ANKARA’DA AREFE GÜNÜ SALDIRIYA UĞRAYAN ÇOCUK YARALANDI

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinin OSTİM bölgesinde başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan çocuk yaralandı. Olayı gören çevredeki vatandaşlar saldırgan köpekleri uzaklaştırırken şoka giren çocuk uzun süre kendine gelemedi. Yaralı çocuk, hastaneye kaldırıldı