USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Varlığını Sürdürdüğüne İnanamayacağınız 9 Tuhaf Kültür - Webtekno

Dünya; sahip olduğu yüzlerce farklı ülke, millet, kültür ve gelenekler ile çok garip bir yer. Binlerce yıllık gelenekler ve kültürler, modern zamanlarda yaşıyor olmamıza rağmen hâlâ varlığını ilginç bir şekilde sürdürebiliyor. Ölülerle birlikte yaşamaktan yanan kömürle

Varlığını Sürdürdüğüne İnanamayacağınız 9 Tuhaf Kültür - Webtekno
30-07-2023 21:18
Google News

Varlığından ÖZETİ| haberimizin bile olmadığı birçok kültür ve gelenek, yüzlerce ve binlerce yıl geçmesine rağmen hâlâ bazı topluluklar tarafından devam ettiriliyor. İster Afrika’nın ücra köşelerinde, ister Avrupa’nın göbeğinde olsun bu ilginç kültür ve gelenekler hâlâ varlıklarını devam ettirmek için kendilerine bir yol buluyor.

Hatta o kadar ki; Amazon ormanlarından dışarı adım atmayan kabilelerin bazı kültürel gelenekleri ile İspanya’nın ortasında yaşayan bireylerin gelenekleri bazen bizleri eşit derecede şaşırtmayı bile başarabiliyor. Bu içeriğimizde dünyanın birçok köşesinde varlığını sürdüren tuhaf kültür ve geleneklere yakından bir göz atıyoruz.

Garip bir şekilde hâlâ varlığını sürdüren 9 tuhaf kültür ve gelenek:

Yaşayan ölüler, EndonezyaBebeklerin üzerinden atlama festivali, İspanyaEvlere kırık tabak fırlatmak, DanimarkaHamile eşlerini yanan kömürlerin üzerinde taşıyan erkekler, ÇinMermi karıncasına meydan okumak, BrezilyaÖlülerle dans, MadagaskarSevdiklerinin küllerini yiyen kabile, Venezuela/BrezilyaKadın sünnetleri, Afrika/Endonezya/YemenMeşhur boyun halkaları, Tayland

Endonezya’nın yaşayan ölüleri, Güney Sulawesi / Endonezya

endonezya yaşayan ölüleri

Endonezya’nın Güney Sulawesi bölgesinde bir grup insan yüzyıllardır süregelen ölülerle yaşama kültürünü günümüzde de devam ettiriyor. Ulusal basında bir dönem epey bir ses getiren bu kültürün temelinde ise ölümden sonraki yaşam var. Bu bölgedeki insanlar ölen yakınlarını ilk önce geçici tabutlara yerleştiriyor ve onlara hayattayken sevdikleri şeyleri ikram etmeye devam ediyor. Kendilerine yaşadıkları bölge nedeniyle Torajan denilen bu insanlar, gerçek cenaze töreni için para biriktirene veya gerçek cenaze yapılacak koşullar olana kadar ölen yakınlarını mumyalıyor ve onlar ile birlikte yaşıyorlar. Torajanların inanışına göre bir kişinin ölümü yas tutulacak bir şey değil, aksine kutlanması gereken bir şey, çünkü Torajan’lara göre asıl hayat ölümden sonra başlıyor.

Erkeklerin “şeytan” gibi giyinip bebeklerin üstünden atladığı festival, Castrillo de Murcia / İspanya