USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Uzaylıları Neden Genellikle Çıplak Olarak Tasvir Ederiz? - Webtekno

İlk insanlar kendilerini kötü hava koşulları ve dış tehditlere karşı koruyup hayatta kalabilmek için giyinmek zorundaydı. Modern insanlar da güvenliğin yanında mahremiyet sebebiyle bu davranışı devam ettirdi. Hatta giyinmeyi daha stilistik bir hale getirip moda kavramını ortaya ç

Uzaylıları Neden Genellikle Çıplak Olarak Tasvir Ederiz? - Webtekno
02-07-2023 17:44
Google News

Hayal ÖZETİ| ettiğimiz uzaylıların tam tersiyiz ya da bizde olmasını istediğimiz özelliklere sahip varlıklar düşlüyoruz. İnsansı bir davranış olan giyinmek; medeni olarak algınan, toplumdan topluma farklı yorumlanan, evrensel görülen standartlarla moda kavramının ve dev sektörlerin oluşmasını sağladı. Hatta giyinmeden dışarıya çıkan insanlara deli gözüyle bakıyoruz.

Uzaylı dendiğinde aklımıza gelen ilk tasvirlerin pek çok ortak noktası var. Popüler kültürün de etkisiyle iri gözler, ince çeneli kocaman bir kafa, ince uzun kollar ve bacaklar, büyük el ve ayaklar, soluk yeşil ya da gri ten rengi… İstisnalar olsa ve bu tasvirler değişse de bir kaide neredeyse hiç bozulmuyor: Çıplaklık.

Uzaylılar da tıpkı ilk insanlar gibi kendilerini korumak için giyinmek zorunda kalabilirler. Ancak bizim konumuz, aşağıdaki gibi insana fazlasıyla benzetilmiş tasvirler değil: