USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Uyurgezer Birini Cinsel İlişkiye Yönelten "Seksomnia" - Webtekno

Hepimiz bazen uyku alışkanlıklarımız ya da uyku partnerimiz yüzünden zor geceler geçirebiliriz. Uykuda konuşmak, uykuda yürümek gibi uyurgezerlik türleri de uyku bozuklukları arasında yaygın olarak biliniyor. Peki ya uykuda seks yapmaya ne dersiniz? Gerçekten uyku hâli devam ederken

Uyurgezer Birini Cinsel İlişkiye Yönelten
09-12-2023 22:37
Google News

Ömrümüzün ÖZETİ| yaklaşık üçte birinin uykuda geçmesinden dolayı uykuda görülen bozukluklar yaşam kalitemiz ile de doğrudan ilişkili. Özellikle son yıllarda, yaşam kalitesinin artması için de uyku bozukluklarına ilgide artış var. Bu araştırmalar, kimi zaman karşımıza yeni uyku bozukluklarını da çıkarıyor.

Uyku rahatsızlıklarından biri olan parasomnia (uyku/gece terörü) türü seksomnia, uyku seksi olarak da bilinen bir rahatsızlık. Bazılarınız bunun adını yaşamamış olsa dahi biliyor olabilir. Çünkü seksomnia rahatsızlığından dolayı davalık olan insanlar var. Nedenini ise içeriğimizi okuyunca daha iyi anlayabilirsiniz.

Her türlü cinsel davranışın görüldüğü seksomnia nedir?

seksomnia

Seksomnia, uyurken mastürbasyon yapmak veya cinsel ilişki gibi faaliyetlerde bulunmanın tıp jargonundaki adı. Gece terörü rahatsızlıkları uyku sırasında konuşmayı veya yürümeyi kapsıyor. Bu terörün içerisinde oldukça can sıkıcı olabilen seksomnia, REM ve REM olmayan uyku aşamaları arasında sıkışıp kalmasıyla ortaya çıkıyor.

"Ben seksomnia hastası olabilir miyim?" acaba sorusuna cevap arıyorsanız ise bunu uyku arkadaşınıza sormanız gerekiyor. Çünkü seksomniadan muzdarip kişiler, uyku sırasında yaptığı cinsel hareketlerden habersizdir ve sabah kalkınca hiçbirini hatırlamaz. Tabii bu eylemler, kişinin daha önce hiç yapmadığı veya uyanıkken asla yapmayacağı hareketler de olabilir.

Seksomnia üzerine yapılan araştırmalarda, bu rahatsızlığa erkeklerin daha yatkın olduğu ve en yaygın genç yetişkin erkeklerde görüldüğü ortaya çıktı. Ancak gerçekte ne kadar yaygın olduğuna dair çok az bilgi bulunuyor. Araştırmacılar, uyku problemi olmayan kişilerde seksomnia görülme sıklığının daha düşük olduğunu düşünüyor.

Seksomnia, seks içerikli rüyalardan daha fazlası.

uyku seksi

Seks konulu rüyalar gören bir kişi rüyasında bazı hareketleri yapıyor olabilir. Ancak seksomnianın belirtileri bundan daha farklı. Uykuda seks yapanlar; daha agresif, çekingen veya baskın da olabilir. Uyurken cinsel ilişkiye girmenin yanı sıra pelvik itme hareketleri, partneri ön sevişmeye teşvik etmek ve cinsel ilişkiyi taklit eden davranışlar da bu hastalığın belirtileri arasında sayılıyor.

Kişinin gözü açık olup ilişki sırasında boş gözle bakması da mümkün. Spontan orgazm, inilti ve seks sırasında partnere yanıt vermemek seksomnia hastalarında görülen tipik belirtiler.

Bir insan neden uykusunda seks yapar ki?