USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Üst mahkeme, yerelin kararını bozdu: Erdoğan'ın diplomasıyla ilgili karar ne anlama geliyor?

Ankara Bölge İdare Mahkemesi 12. İdari Dava Dairesi, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasıyla ilgili çok konuşulacak bir karara imza attı. Kararla ilgili Cumhuriyet TV'ye açıklamalarda bulunan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatlarından Pınar Akbina, Yargıdaki

Üst mahkeme, yerelin kararını bozdu: Erdoğan'ın diplomasıyla ilgili karar ne anlama geliyor?
27-07-2022 19:41
Google News

Halkın ÖZETİ| Kurtuluş Partisi (HKP); AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Marmara Üniversitesi diplomasında belirsizlik olduğunu iddia ederek üniversitede bulunması gereken yükseköğretim diplomasının, üniversite sicil dosyasının, transkript belgesinin, öğrenim süresinin kendileriyle ve kamuoyu ile paylaşılmasını talep etti.

Marmara Üniversitesi ve Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu (BEDK), HKP’nin başvurusunu “kişisel veri olduğu” gerekçesiyle reddetti.

HKP avukatları BEDK'nin verdiği kararın iptali istemiyle Ankara 14. Daire Mahkemesi'ne iptal davası açtı.14 Daire Mahkemesi, "davaya konu olan işlemle, davacı siyasi parti arasında güncel, kişisel ve meşru bir menfaat ilişkisinin bulunmaması” gerekçesiyle “ehliyet yönünden” davayı reddetti.