USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Ünlü Markaların İsimleri Nereden Geliyor?

Hiç merak ettiniz mi, günlük hayatta sıkça kullandığımız ürünlerin arkasındaki marka isimlerinin hikâyeleri nedir? BMW’nin harfleri aslında nereden geliyor ya da Adidas aslında bir isim mi, yoksa kısaltma mı?

Ünlü Markaların İsimleri Nereden Geliyor?
24-03-2024 18:37
Google News

Yaşamımızın ÖZETİ| ayrılmaz bir parçası hâline gelen bu markalar; aslında bazen bir kısaltma, bazen bir kurucunun adı, bazen de tamamen farklı ve ilginç hikâyelerle isimlerini almışlar.

Marka isimlerinin açılımlarını öğrendikten sonra onları biraz daha özel kılabilirsiniz. Ortamlarda havanızı atabileceğiniz bilgi istiyorsanız buyurun sizi aşağıya alalım.

BMW (Bayerische Motoren Werke AG)

bwm isminin anlamı

Almancada "Bavyera Motor İşleri" anlamına gelen Bayerische Motoren Werke (BMW), aslında 1917’de uçak motoru üreticisi Rapp Motorenwerke şirketinin isim değişikliğine gitmesi sonucu ortaya çıkıyor. Daha sonra otomobil ve motosiklet üretimine de el atan bu marka, lüks ve performansın simgesi hâline geliyor.

IKEA (Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd)

ikea isminin anlamı

IKEA'nın ismi, kurucusu Ingvar Kamprad'ın baş harfleri (IK) ile çocukluğunu geçirdiği çiftlik Elmtaryd (E) ve köyü Agunnaryd'ın (A) baş harflerinin birleştirilmesiyle oluşmuş. IKEA aynı zamanda Yunanca “ev” anlamına gelen “oikia” ile Fincede “doğru” tanımını taşıyan “oikea” sözüne de benziyor. Ancak bu tamamıyla tesadüf.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Burçlara veya Fallara Neden İnanıyoruz?
Burçlara veya Fallara Neden İnanıyoruz?

Günlük burcunuzu okuduğunuzda ya da birisi size fal baktığında söylenenlerin ne kadar da size uygun olduğunu düşünüyorsunuz değil mi? Bunu düşünmeniz normal çünkü bunları söyleyenler Barnum etkisini kullanma konusunda bir usta.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu