USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off kurası çekiliyor! İşte Trabzonspor'un muhtemel rakipleri!

Haber 7 - Süper Lig'de 2021-2022 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Trabzonspor, Türkiye'yi UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek. 16-17 Ağustos'ta ilk maç, 23-24 Ağustos'ta da ikinci maç oynanacak. Fakat bundan önce kura çekimi yapılacak. Peki, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off kurası çekiliyor! İşte Trabzonspor'un muhtemel rakipleri!
01-08-2022 14:58
Google News

Son ÖZETİ| olarak Süper Kupa'yı müzesine götüren Trabzonspor, önümüzdeki sezon üç kulvarda birden yarışacak. UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi, Süper Lig ve Türkiye Kupası maratonu için yönetim ve teknik heyet kadro planlamasını hızla oluşturuyor. Diğer taraftan Play-Off turunun kura çekimine az bir süre kaldı. UEFA'nın resmi internet sitesinde çekim etkinliğinin ne zaman ve saat kaçta yapılacağı bilgisine de yer verildi. Peki, Trabzonspor'un UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi Play-Off turundaki muhtemel rakipleri belli oldu mu?

UEFA, İsviçre'nin Nyon kentinde Avrupa Şampiyonlar Ligi turnuvasının kura çekimini kamuoyu ile paylaştı. Buna göre, 2 Ağustos Salı günü saat 13.00'te aralarında temsilcimiz Trabzonspor'un da yer aldığı ekipler eşleştirilecek.

Trabzonspor'un Süper Kupa seremonisi

Bu etkinlik UEFA'nın resmi internet sitesi üzerinden ve Türkiye'deki spor kanallarından seyredilebilecek.

TRABZONSPOR'UN MUHTEMEL RAKİPLERİ

Fenerbahçe'nin turnuvaya veda etmesiyle UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz olarak Trabzonspor kaldı. Bordo-Mavililer, Play-Off maçlarıyla grup aşamasına kalmanın yollarını arayacak. Fırtına'nın bu tur için muhtemel rakipleri de şu şekilde listelendi:

Kopenhag 

Kızılyıldız x Pyunik

Sheriff x Viktoria Plzen

Ludogorets x Dinamo Zagreb

3. Eleme turu maçlarının tamamlanmasıyla birlikte geriye dört takım kalacak. Trabzonspor'un rakibi de listede yer alan 7 takım arasından seçilecek.

Bulgaristan Birinci Ligi'nde mücadele eden Ludogorets Razgrad, geçtiğimiz sezonu şampiyonlukla tamamlamış ve turnuvaya 1. Eleme turundan katılım sağlamıştı.

Ludogorets Razgrad

İlk turda Sutjeska Niksic'i eleyen ekip, ikinci turda Shamrock Rovers'ı geride bıraktı. Üçüncü turdaki rakipleri de Dinamo Zagreb oldu.

DİNAMO ZAGREB

Son beş sezondur Hırvatistan Ligi'ni şampiyonlukla sonuçlandıran Dinamo Zagreb, bu yıl Şampiyonlar Ligi'ne 2. Eleme turundan dahil oldu ve Şkupi'yi eleyerek 3. Eleme turuna yükseldi.

Dinamo Zagreb

Hırvat temsilcisinin bu etaptaki rakibi Ludogorets olarak belirlendi. Zagreb aynı zamanda temsilcimiz Trabzonspor'un potansiyel rakipleri arasında yer alıyor.

2017'den bu yana Moldova Ligi'nde arka arkaya şampiyonluk yaşayan ve önceki yıl Şampiyonlar Ligi'nde 'Külkedisi Masalı' yaşayan Sheriff, bu yıl da turnuvanın eleme etabında bulunuyor.

FC Sheriff

Sezonu birincilikle tamamlayan Doğu Avrupa temsilcisi, birinci turda Mostar'ı, ikinci turda Maribor'u geçerek üçüncü tura yükseldi. Bu turdaki rakipleri de Türk takımlarının yakından tanıdığı Viktoria Plzen oldu. FC Sheriff, 2021-2022 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarına kalarak ülke futbolunda bir ilke imza atmıştı.

VİKTORİA PLZEN

3 yıllık Slavia Prag hakimiyetini yıkarak bir önceki yıl Çekya'da şampiyonluk yaşayan Viktoria Plzen, ülkesini Şampiyonlar Ligi'nde temsil ediyor.

Viktoria Plzen

Turnuvaya ikinci eleme turundan dahil olan ekip, Finlandiya'dan HJK Helsinki'yi geçerek üçüncü tura yükseldi ve bu bölümde FC Sheriff'le eşleşti. Viktoria Plzen de Trabzonspor'un olası rakipleri arasında bulunuyor.

KIZILYILDIZ

Son 7 sezondur Sırbistan'da sezonu şampiyonlukla neticelendiren Kızılyıldız, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Şampiyonlar Ligi'nden Avrupa mücadelesine başlıyor.

Kızılyıldız

Partizan'la beraber ülke futbolunun çekiş gücü olarak nitelendirilen Kızılyıldız, turnuvaya doğrudan üçüncü eleme turu ayağı ile dahil oldu. Sırpların bu turdaki rakibi Ermenistan ekibi Pyunik olarak belirlendi.

PYUNİK

10 takımlı Ermenistan Ligi'ni şampiyonlukla tamamlayan Pyunik FA, bu yıl Şampiyonlar Ligi'ne birinci eleme turundan katılım sağladı.

Pyunik

İlk turda Cluj'u eleyen Ermeniler, ikinci turda Dudelange'ı geçerek bir üst tura yükseldi. Pyunik'in bu etaptaki rakibi, kendilerine görece daha güçlü; Avrupa'yı yakından tanıyan Kızılyıldız oldu.

KOPENHAG

Gençlere yaptığı yatırımla bilinen ve Danimarka futbolunun ekol ekibi olarak gösterilen Kopenhag, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan Play-Off etabından başlıyor.

Pep Biel, Kopenhag

Aynı zamanda temsilcimizin muhtemel rakipleri arasında yer alan Kuzeyliler, önceki sezonu Midtjylland'ın önünde şampiyonlukla tamamlamıştı.

PLAY-OFF TURU MAÇLARI NE ZAMAN?

UEFA'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgiler doğrultusunda, Avrupa Şampiyonlar Ligi Play-Off turu maçları 16-17 Ağustos ile 23-24 Ağustos tarihlerinde oynanacak.