USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Twitter'ın yeni 'Unmention' özelliği kullanıcılara daha fazla gizlilik seçeneği sunuy

Haber 7 - Twitter'ın resmi hesabında “Unmention” özelliğinin yayınladığı duyuruldu. İlk olarak Nisan ayında test edilmeye başlanan yeni özellik, kullanıcıların parçası olmak istemedikleri sohbetlerden kolayca çıkmasını sağlıyor.

Twitter'ın yeni 'Unmention' özelliği kullanıcılara daha fazla gizlilik seçeneği sunuy
12-07-2022 15:58
Google News

Twitter'in ÖZETİ| 'Unmention' adındaki yeni güncellemesi kullanıcılara sohbetten çıkabilmesi için daha fazla seçenek sunuyor.

Sometimes you want to see yourself out.

Take control of your mentions and leave a conversation with Unmentioning, now rolling out to everyone on all devices. pic.twitter.com/Be8BlotElX

— Twitter Safety (@TwitterSafety) July 11, 2022

İlgili tweette gelişmiş seçenekler menüsüne yeni güncelleme sonrası “Bu sohbetten ayrıl” seçeneği eklendi. Ayrıca kullanıcılara bahsetmelerde daha fazla gizlilik seçeneği sunuluyor. Bunlar:

Kullanıcı adını kaldır: Kullanıcı adınız orijinal tweet ve tüm yanıtlardan tamamen silinir.Gelecekteki bahsetmeleri durdur: Kişiler adınızı çıkardığınız sohbetlerde sizden tekrar bahsedemez.Bildirimleri durdur: Bahsedilen tweet ile ilgili daha fazla bildirim almazsınız. Ancak yanıtlarda kullanıcı adınız kalmaya devam eder.

Twitter Unmention özelliği bu şekilde görülüyor

TWITTER GİZLİLİK AYARLARINDA KULLANICILARA DAHA SEÇENEK SUNMAYA BAŞLADI

Son yıllarda Twitter gizlilik konusunda kullanıcılara daha fazla seçenek sunmaya başladı. Geçen yıl Eylül ayında Twitter, tacize maruz kalan kullanıcıların kötüye kullanımı filtrelemesine olanak tanıyan 'Güvenlik Modu' özelliğinin test edilmeye başlandığını duyurmuştu. Güvenlik Modu aktif edildiğinde Twitter etkileşimleri analiz eder ve kötüye kullanım gönderen hesapları otomatik olarak engelliyor. Şirket , Şubat ayında Güvenlik Modu testini genişletti ancak henüz  tüm kullanıcılara sunulmadı.

Twitter'daki başka bir kötüye kullanımı önleme özelliği, kullanıcılara bir tweet'e kimlerin yanıt verebileceğini belirleme olanağı sunması oldu. Bu seçenek ile attığınız bir tweetlere tüm Twitter kullanıcıları, takip ettiğiniz kullanıcılar veya yalnızca bahsettiğiniz hesaplar cevap verebiliyor. 

Twitter ayrıca, kullanıcılara daha önce göründükleri web sitelerinden eski tweet'leri silme seçeneği de dahil olmak üzere daha fazla esneklik ve güç sağlamaya çalışıyor.