USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türkiye Sınırları İçerisinde Geçen Oyunlar

Oynadıkları oyunlarda, yaşadıkları ülkeden bir şeyler görmek elbette Türk oyuncuları mutlu ediyor. Türkiye'de geçen, milyonlarca kişinin oynadığı oyunlardan bazılarını sizler için derledik.

Türkiye Sınırları İçerisinde Geçen Oyunlar
21-04-2024 18:17
Google News

Her ÖZETİ| yıl milyonlarca turisti kendine hayran bırakan ülkemiz, oyun yapımcılarını da etkilemiş olacak ki dünyaca ünlü bu yapımlarda bol bol yer alabiliyor.

Yıllardır İngilizce alt yazıya mahkûm edilmemizin de etkisiyle oyunlarda ülkemizle ilgili bir şeyler görmemiz bizleri mutlu ediyor. Listedeki bazı oyunlar Türkiye'de geçmelerine rağmen maalesef Türkçe dil destekleri yok hatta NPC'ler bile İngilizce konuşuyor!

Türkiye'de Geçen Oyunlar

Race Driver: GRIDCall of Duty: Black Ops Cold WarTom Clancy's Splinter Cell: BlacklistEuro Truck Simulator 2Age of Empires 3Driv3rWolfteamUncharted 2 Among ThievesDying LightCounter Strike: Condition ZeroAssassin's Creed RevelationsBattlefield 1Total War: AttilaKabus 22Indiana Jones and the Emperor's TombBir zamanların en sevilen yarış oyunlarından: Race Driver: GRID

Race Driver Grid

Need for Speed serisinin, tüm yarış oyunu pazarını kasıp kavurduğu sırada duyurulan GRID serisinin ilk oyunu Race Driver: GRID; 2008 yılında çıkışını yaparak yarış oyunları kategorisinde büyük ses getirmişti. Oyundaki "Grand Prix Circuit" ve "Intermediate Circuit" yarışlarının bir kısmı, İstanbul Park'ta bulunan yarış pistinde yapılıyordu. 

İlk olarak PlayStation, Xbox ve Windows için duyurulan bu oyunun sadece demo versiyonu bile 1 milyondan fazla kişi tarafından indirilmişti. Race Driver: GRID hâlâ çoğu oyuncu arasında en sevilen "Circuit" (Turlu) yarış oyunu olarak kabul görüyor.

Dünyanın en sevilen oyun serisinde de varız! Call of Duty: Black Ops Cold War

Call of Duty Black Ops Cold War

Biz Türk oyuncular için nasıl FIFA (yeni adıyla EA FC 24) konsol aldıran oyunsa, yabancı oyuncular için de Call of Duty serisi konsol aldıran oyunlardan biri. ABD ve Sovyetler Birliği'nin arasındaki Soğuk Savaş dönemini konu alan bu oyun, henüz olayların yeni yeni netleştiği açılış kısımlarındayken; Alexander Zuyev, MIG-29 isimli uçağı kaçırarak Trabzon Havalimanı'na iniş yaptırmıştı.

Bu uçağın Trabzon Havalimanı'na inmesi sebebiyle oyunun hikâyesinde Türkiye’ye de yer verilmişti.

Efsanevi bir Ubisoft klasiğinin gözünden İstanbul: Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist

Tom Clancy's Splinter Cell Blacklist

Ubisoft'un gerçekten Ubisoft olduğu zamanlarda çıkan Splinter Cell: Blacklist, Ubisoft'un en değerli serilerinden biriydi. Oyunda "Fish Market" isimli bu görevde; karakterimiz Sam Fisher, İstanbul Kapalıçarşı'da bulunan düşmanları etkisiz hâle getirmekle görevlendirimişti.

Görevi yaptığınız sırada Kapalıçarşı'nın dört bir yanında asılı olan Türk bayraklarını, dükkânların üzerindeki Türkçe tabelaları görmek, oyunun çıktığı dönemde bizleri oldukça mutlu etmişti. 

Kamyon sürüş simülasyonu denince akla gelen ilk oyun: Euro Truck Simulator 2

Euro Truck Simulator 2 Road to Black Sea

2012 yılında çıkmasına rağmen hâlâ milyonlarca oyuncu tarafından oynanan ve oyun dünyasında artık kült bir yapım hâline gelen Euro Truck Simulator 2 oyununda 2019 yılının sonunda eklenen "Road to the Black Sea" DLC'si ile birlikte artık Türkiye haritası da bulunuyor.

Bu ek paket ile birlikte tır veya kamyonumuzu dilediğimiz gibi 3 ilimizde sürebiliyoruz.

Microsoft'un en büyük yapımlarından, bir strateji başyapıtı: Age of Empires 3

Age of Empires 3

Gerçek zamanlı strateji oyunu denince akla ilk gelen oyun olan Age of Empires 3'te Osmanlı İmparatorluğu'nu seçerek başka imparatorluklara karşı savaşlar açabiliyoruz.

2000'li yılların en sevilen oyunlarından olan Age of Empires serisinin 3. oyununda Osmanlı İmparatorluğu, oyunun en güçlü ordusu desek pek yanılmış olmayız. İnternet kafelerde "Abi, eycof var mı?" diye az gezmedik, hey gidi günler!

Adı her zaman GTA ile anılan ama GTA'ya rakip olamayan: Driv3r

Driv3r

Driv3r serisinin 3. oyunu olan Driv3r, 3 bölgede geçiyordu ve bu bölgelerden birisi de İstanbul'du. Ülkemizde çok sevilen ve uzaktan gören herkesin GTA sandığı bu efsane oyunun en büyük şanssızlığı GTA: San Andreas gibi devasa bir başyapıt ile aynı yıl çıkmış olmasıydı.

Seri her zaman GTA serisine rakip olarak görülmüştü ancak GTA ile baş edecek kadar büyük bütçeye sahip olmadıkları için oyun piyasasında rakipleri kadar büyük başarılara imza atamadı.

Bir dönemin olmazsa olmazı, internet kafelerin dolup taşmasına sebep olan: Wolfteam

Wolfteam

Türkiye'de hiç şüphesiz bir dönemin en çok oynanan oyunlarından biri olan Wolfteam, 2017 yılında oyuna "Mardin Evleri" haritasının eklenmesiyle Türk oyuncuları oldukça mutlu etmişti.

Yeni oyunların çıkmasıyla popülerliğini yitirmekte olan Wolfteam, oyuna getirdiği bu harita ile birlikte bir süreliğine de olsa Türk oyuncuları tekrar kendine bağlamayı başarmıştı.

Maceradan maceraya atladığımız bir Sony klasiği: Uncharted 2 Among Thieves

Uncharted 2 Among Thieves

En sevilen oyun serilerinden Uncharted'ın 2. oyununda kahramanımız Nathan Drake ile aksiyon dolu maceramızda İstanbul Müzesi'ne de yolumuz düşüyor. Oyun tamamen Türkiye'de geçmese de İstanbul Müzesi'ndeki tarihi eser bölümünün epey akılda kalıcı olduğunu söylemek hiç de yanlış olmaz.

Oyuncular, müzede bulunan NPC'lerin konuşmalarının çok alakasız ve ambiyansa uygun olmadığı konusunda bu bölümü oldukça eleştirmişlerdi.

Korku, aksiyon ve maceranın harmanlandığı, Harran'da geçen FPS oyunu: Dying Light

Dying Light

Dünya genelinde oldukça sevilen Dying Light, Harran City olarak tanımlanan bir şehirde geçiyordu. Türk oyuncular olarak ilk başlarda oyunun Türkiye'de geçtiği konusunda aklımızda soru işaretleri oluşmuştu. Bu soru işaretlerinin nedeni ise Harran'ın Şanlıurfa ilimizde bulunan bir ilçe olmasıydı.

Buraya kadar her şey normaldi ancak yapılan şehir tasarımı, Harran ilçesi ile pek uygun görünmüyordu. Dying Light'ın tasarımcısı, oyunun Türkiye topraklarında geçtiğini doğrulamış ancak bu şehrin Şanlıurfa'nın ilçesi olan Harran ile bağlantısı olmadığını, şehir tasarımı için İstanbul'un baz alındığını söylemişti.

Ülkemizde en çok sevilen oyun serisinin pek bilinmeyen oyunu: Counter Strike: Condition Zero

Counter Strike Condition Zero

Counter Strike serisine âşık olan bir toplum olduğumuz herkes tarafından bilinen bir gerçek. Serinin çoğu oyuncu tarafından bilinmeyen oyunu Counter Strike: Condition Zero, İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde geçiyordu.

Ayrıca bu haritadaki tüm sokak isimlerinin Türkçe olduğunu hatırlatmakta yarar var. Oyun, Valve'ın en başarısız oyunlarından biri olsa da Türkiye'de geçtiği için listemizde kendisine de yer verdik.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Uçağın Burnu Neden Tıpkı Palyaço Gibidir?
Uçağın Burnu Neden Tıpkı Palyaço Gibidir?

EL/M-2075 Phalcon, İsrail’in ünlü Elta Systems şirketi tarafından geliştirilen ve 1994 yılında hizmete giren bir sistemdir. Yani görseldeki uçağın tıpkı bir palyaçoyu andıran şekli, sistemsel bir gereklilikten kaynaklanır.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu