USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Türkiye Filistin için ayakta! Erdoğan'dan son dakika açıklamaları

Yüz binler, işgalci İsrail'in soykırımına dur demek ve Filistin'e destek için Atatürk Havalimanı'nda toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Büyük Filistin Mitinginde birazdan konuşma yapacak.

Türkiye Filistin için ayakta! Erdoğan'dan son dakika açıklamaları
28-10-2023 16:22
Google News

Dünyanın ÖZETİ| gözü Erdoğan'ın vereceği mesajda: Büyük Filistin Mitingi'nden ilk kareler!

GALERİNİN DEVAMI <p>Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Büyük Filistin Mitingi öncesi konuşan <a href=AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "Bizler bugün burada insani olarak yapmamız gerekeni yapıyoruz. Siyasi olarak tüm kurumlardan, aktörlerden bu çağrıları yapmalarını bekliyoruz" dedi.

"><p>Gazze'ye destek için AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Büyük Filistin Mitingi, bugün <a href=Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşecek. Saat 15.00'te başlayacak mitinge, Cumhurbaşkanın Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

"><p>Düzenlenen miting öncesi gazetecilere açıklamalarda bulanan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, tüm vatandaşları mitinge davet etti.</p><p>Vatandaşlar erken saatlerden itibaren miting alanına gelmeye başladı.</p><p><strong>



AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "Görece olarak insanlık tarihinin en güzel günlerini, gelişmişliğini yaşandığının zannedildiği ve ifade edildiği 21. Yüzyılımızda hakikaten sayılan ve sayılmayan tarihin bildiğimiz kadarıyla en karanlık günlerini yaşıyoruz. Sadece Gazze karanlığa gömülmüyor. Maalesef Avrupa Birliği (AB), Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başta olmak üzere dünyadaki pek çok örgütün, devletin, devlet başkanlarının, meclisin hem gözlerinin kapandığını hem de kulaklarının tıkandığını, kalplerinin hissizleştiğini görüyoruz." dedi.

"><p>Kabaktepe, tanık olduk, işaret ettik. Maalesef AB buna rağmen bir toplantıda ateşkes kararı alın bile diyemiyor. Amerika Birleşik Devletleri bunun tam tersine teşvik ediyor. Zaten İsrailli yöneticiler bir kehanete inanmışlar. O kehanet neticesinde bitkileri de insanları da, çocukları da, kadınları da yok edecekler. Hatta bölge dışına da savaşlarını taşırarak büyük İsrail devletini kurma hayalini ifade eder hale gelmişler." açıklamasında bulundu.

"><p>dünya ayağa kalkmış durumda." diyen Kabaktepe, "Kentlerde, başkentlerde, şehirlerde vicdanı olan, kalbi olan, hissi olan her insan İsrail'in bu vahşetine dur demek için elinden geleni yapmaya gayret ediyorlar. İşte biz de bugün saat 15.00'te İstanbullular olarak, Türkiyeliler olarak bu vahşete dur diyebilmek için buradan hep beraber sesleneceğiz. Bir an evvel ateşkes olsun diyeceğiz. Gözlerdeki perdeyi, kulaklardaki tıkaçları kaldırmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

"><p><strong>



Konuşmasının devamında tüm İstanbulluları mitinge davet eden Kabaktepe, "Daha kaç kişinin öldüğünün, kaç çocuğun öldüğünün rakam olarak tespitinin bile yapılamadığını, hakikaten dün akşamki saldırıları anlatacak sözcük ve kelime bile bulmakta zorlandığımız ama vahşetin zirve yaptığı, zulümüm zirve yaptığı günü ve geceyi yaşadık. Bir an evvel bunun durması lazım. Durması için de tüm insanlığın ses çıkarması lazım. Uluslararası kurumların gerekli kararları alması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

"><p>"><p>Kabaktepe,

">

Yüz binler, işgalci İsrail'in soykırımına dur demek ve Filistin'e destek için Atatürk Havalimanı'nda toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki dakikalarda Büyük Filistin Mitinginde konuşma yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu miting alanına geldi.

MİTİNG ALANI DOLDU

Atatürk Havalimanı'ndaki mitinge katılmak için kentin dört bir yanından gelen çok sayıda vatandaş, oluşturulan kontrol noktalarından geçerek alanı doldurdu.

Genç yaşlı binlerce kişi, miting alanına kurulan dev sahnenin önünde toplandı. Sivil toplum kuruluşları üyeleri de gruplar halinde miting alanına geliyor.

Bazı vatandaşların çocuklarıyla katıldığı mitinge, engellilerin de tekerlekli sandalyeleriyle geldiği görüldü.

Katılımcılardan bazıları "Hepimiz Filistinliyiz" yazılı bantları kafalarına takarken, kimi vatandaşlar da çeşitli dillerde "Katliam bitsin, çocuklar ölmesin" ve "Filistinli çocukların sesi ol" yazılı dövizler taşıdı.

Miting alanında bekleyen bazı vatandaşlar, öğle namazını burada kıldı. Alanda, engelliler için de özel bir bölüm oluşturuldu.

İSRAİL ALEYHİNE SLOGAN

Sabahtan itibaren alanda yerlerini alan katılımcılar, yanlarında getirdikleri büyüklü küçüklü Türk ve Filistin bayraklarını sallarken, zaman zaman da İsrail aleyhine slogan atıyor.

Miting programının başlamasıyla sanatçı Resul Aydemir sahne aldı. Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili eserlerini seslendiren Aydemir, Filistinliler için de dua etti. Katılımcılar da seslendirilen eserlere eşlik etti.

Aydemir'in ardından sanatçı Maher Zain, boyunlarında Filistin bayrağı renklerinin olduğu atkılar bulunan çocuklarla platforma çıkarak sahne aldı.

Sahnenin her iki yanındaki led ekranlara "#United4Palestin" yazısı ile Türk ve Filistin bayrakları yansıtılıyor. Alandaki diğer led ekranlarda ise Mescid-i Aksa'nın fotoğrafları gösteriliyor.

GRUPLAR HALİNDE ALANA GİRİŞLER SÜRÜYOR

Miting bir yandan sahne etkinlikleriyle sürerken bir yandan da vatandaşların yoğun şekilde Atatürk Havalimanı'na gelişleri devam ediyor.

Vatandaşların mitinge katılımı nedeniyle Atatürk Havalimanı çevresindeki yollarda trafik yoğunluğu oluştu.

Miting alanına otomobilleriyle ulaşmak isteyenler, Basın Ekspres Yolu'nda yoğunluğa neden oldu. Vatandaşların araçlarına Türk ve Filistin bayrakları taktıkları görüldü.

Program saatinin yaklaşmasıyla M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı seferlerinde de yoğunluk yaşanıyor. Atatürk Havalimanı durağında inen vatandaşlar, kalabalık gruplar halinde yürüyerek miting alanına ulaşmaya çalışıyor. İstasyondaki güvenlik görevlileri de megafonlarla yaptıkları anonslarla katılımcıları yönlendiriyor.

Vatandaşların miting alanına ulaşması için kentin 39 ilçesinden kaldırılan otobüsler de yoğun şekilde alana giriş yapıyor.

Öte yandan, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığının organizasyonunda ilçedeki 21 mahalleden 73 otobüs ve minibüs, miting alanına hareket etti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Ghost of Tsushima'nın PC Sürümüne PSN Zorunluluğu Getirildi
Ghost of Tsushima'nın PC Sürümüne PSN Zorunluluğu Getirildi

Sony, 16 Mayıs'ta piyasaya süreceği Ghost of Tsushima'nın PC sürümü için bir karar aldı. Şirket, bu oyun için de PSN zorunluluğu getirdi. Oyun, 180 ülkede satıştan kaldırıldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu