USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türkçe İsim Verilmiş Yabancı Otomobil Modelleri - Webtekno

Otomobil firmaları her yıl yüzlerce otomobil modeline isim vermek durumundalar. İsim bulmak için farklı kültürlere gözünü çeviren tasarımcıların ilham aldığı kültürler arasında elbette Türkçe ve Türk kültürü de yer alıyor.

Türkçe İsim Verilmiş Yabancı Otomobil Modelleri - Webtekno
13-08-2023 13:27
Google News

Otomotiv ÖZETİ| sektöründe markalaşma her zaman için büyük önem taşımıştır. Firmalar, kendi modellerini en iyi anlatan ismi bulmak için farklı kültürlerden, farklı kaynaklardan yararlanmayı severler. Üstelik böylece bazı hedef pazarlara da kendilerini daha kolay kabul ettirebilirler. 

Sadece ülkemizi değil, tüm Türk ülkelerini ve topluluklarını göz önüne aldığımızda gezegenimizde yüz milyonlarca Türkçe konuşan insan bulunuyor. Haliyle Türkçe ve Türk kültürü de çeşitli otomobillere isim vermek için kullanılmıştır. Bu modellere birlikte bakalım.

Gösterişli ve elektrikli: Porsche Taycan

porsche taycan

Porsche logosunda bir at bulunur. Elektrikli otomobil pazarına giriş yapmak isteyen firma, geliştirdiği ilk model bu alanda daha bebek sayılabileceği için at yavrusu olan tay ile can sözcüklerini birleştirdi. Aracın lansmanından bu yana ismin Türkçe olduğu vurgulandı. 

Ülkemizde de satışa sunulmuş olan Taycan, elektrikli bir model olmasına rağmen hız anlamında içten yanmalı motor kullanan abilerinden geri kalan bir araç değil. Sıfırdan 100'e sadece 3.2 saniyede çıkabilen araç, 260 kilometre maksimum hıza sahip. Aracın menzili ise 380 kilometrenin üzerinde.