USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Turgut Altınok: Bugün, Ankara'nın makus talihini değiştirme günüdür

Son dakika haberi... AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, ATO Congresium'da düzenlenen proje tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu. Altınok 'Bugün, Ankara'nın makus talihini değiştirme günüdür' dedi.

Turgut Altınok: Bugün, Ankara'nın makus talihini değiştirme günüdür
25-02-2024 15:32
Google News

Turgut ÖZETİ| Altınok, ATO Congresium'da düzenlenen proje tanıtım toplantısında konuşuyor.

"BAŞKENTİ YÖNETMEK HERHANGİ BİR ŞEHRİ YÖNETMEYE BENZEMEZ"

ATO Congresium'da düzenlenen proje tanıtım toplantısında vatandaşlara seslenen Cumhur İttifakı Adayı Altınok, "Bugün cumhuriyetimizin kalbi, milli mücadelemizin merkezi güzel Ankara'mızın kaderini değiştirecek, ihmal edilmişliğine ve makus talihine son verecek projelerimizi, sizlerle paylaşmak için buradayız. Başkenti yönetmek, herhangi bir şehri yönetmeye benzemez. Başkentimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından cumhuriyetimizin model şehri olarak tasavvur edilmiş ve özel bir misyonla planlanmıştır. Başkentimiz, bu anlayışı hayata geçirecek ve sürdürecek bir sorumlulukla yönetilmeyi hak etmektedir. Ancak ve ne yazık ki, Ankara'mız kodlarında var olan bu büyük emaneti taşımakta, zorlanır hale gelmiştir." dedi.

İşçilerimizin alın terinin hakkını vereceğiz. 'Büyükşehirde çalışan işçilerimize hak ettiği maaşı vereceğiz' dedikten sonra böyle bir zammı yapmak zorunda kaldı. Hiçbir işçiyi çıkarmayacağız. İşçilerin maaşına da zam yapacağız. Bu Altınok sözüdür.

Maalesef 5 yılımız boş yıl oldu. Ankara'da muasır medeniyet ışığı yavaşlayarak söndü. Keçiören'de olduğu gibi Ankara'da aynı aşkla çalışacağız.

Bizim sözümüz başkalarının sözüne benzemez Allah nasip ederse ABB'de çalışan hiçbir işçimizin ekmeğiyle çoluğunun çocuğunun rızkıyla oynamayacağız. Çalışan emekçi kardeşlerimizi işten çıkartmayacağız.

Her mahalleye en az bir kreş ve birden fazla kreş yapacağız sözü vardı. Şuan efendim köprülerde görüyoruz. Ankara'ya en az 500 tane kreş yapacağım demiş. Kendisi yazıyor "Ankara'ya 20 tane kreş kazandırdık.

Ankara'nın her yerindeki o boy boy resimlerin yerinde eserleri olsaydı. Ankara'ya yaptığın eserleri, hizmetleri assaydın.

Artık Ankara'ya başarı hikayesi yazmanın zamanı geldi. Artık el ele birlikte yola çıkmanın zamanı geldi. Artık çalışmanın, üretmenin zamanı geldi.

Ovacık'ta 6 ayda buz patenimizi yaptık ve binlerce çocuğumuz burada, Ankara'nın her yerinden Çankaya dahil geldiler. Çocuklarımız kaymayı öğrendiler.

ÖĞRENCİYE DÜŞÜK KIRA AVANTAJI VE 20 BİN ÖĞRENCİYE KARŞILIKSIZ BURS

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Turgut Altınok, gençleri unutmadığını dile getirerek, "Güzel ülkemizin geleceği olan gençlerimizi unutmuyor, onlara yönelik büyük adımlar atıyoruz. Üniversite öğrencilerimizin ulaşım sorunlarına çözüm getiriyoruz. Günlük 4 kullanımlık ücretsiz ulaşım hakkı tanıyarak, öğrencilerimizin rahat ve ekonomik bir şekilde hareket etmelerini sağlıyoruz. Aynı zamanda, bu adımı atarken toplu taşıma esnafımızı da mağdur etmiyoruz. 20.000 üniversite öğrencimize 1500TL karşılıksız burs vererek, eğitim hayatlarını destekliyoruz. 10.000 kişilik öğrenci yurdunu hayata geçirerek, öğrencilerimize güvenli ve konforlu bir barınma imkânı sunuyoruz. Aynı zamanda, 10.000 öğrencimize düşük kira avantajları ile konut imkânı sağlayarak, yaşam maliyetlerini düşürüyoruz. Ankara'daki 23 üniversitenin tamamının merkez kampüslerine ücretsiz ikram araçlarıyla çay, kahve, çorba, sandviç dağıtarak, öğrencilerimizin günlük enerji ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ayrıca, tüm üniversite öğrencilerine yönelik anne yemeği lokantaları kurarak, ücretsiz sıcak akşam yemeği imkânı sunuyoruz. Ankara'daki tüm üniversitelerin bilim ve spor alanlarındaki takımlarına ayni destek sağlayarak, gençlerimizin sporla ve bilimle iç içe olmalarını teşvik ediyoruz. Üniversite öğrencilerine ders kitabı desteği ve tıp fakültelerine araştırma desteği vererek, akademik başarılarını destekliyoruz" ifadelerini kullandı.