USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Tuner çıkışı aşırı yüklendi ne demek? İşte çözüm yolu!

Tuner çıkışı aşırı yüklendi ne demek? İşte sizin için hazırladığımız

Tuner çıkışı aşırı yüklendi ne demek? İşte çözüm yolu!
29-01-2024 15:03
Google News

Evdesiniz ÖZETİ| ailenizle keyifle dizinizi izliyorsunuz. Sonra bir anda ekranda “tuner çıkışı aşırı yüklendi” gibi bir uyarı alıyorsunuz. Peki bu tuner çıkışı aşırı yüklendi sorunu ne demek? Bahsi geçen hata elektriksel kaynaklı bir hata mı? Yoksa sadece merkezi uydu ve çanak sisteminden kaynaklanan bir durum mu? İşte sizin için hazırladığımız “tuner çıkışı aşırı yüklendi sorunu ve çözümü” rehberimiz…

Tuner çıkışı aşırı yüklendi ne demek?

Yaşı büyük okurlarımız hatırlayacaktır. Eskiden “karasal yayın, belediye yayını” gibi isimler verilen yayın türleri vardı. Bunlar evinizin çatısındaki çanak antenle televizyonunuza aktarabildiğiniz yayın türleriydi. Tabi teknolojinin ilerlemesiyle birlikte uydu yayınları, merkezi sistem uydu sistemleri vb. birçok teknoloji televizyonlarımızda yer aldı.

Hatta artık birçok kullanıcı televizyon yayınlarına direkt internet üzerinden erişiyor ve internet aracılığı ile yayınları izliyor. Ancak bugün bahsedeceğimiz sorun özellikle apartmanlarda veya büyük sitelerde kullanılan merkezi uydu sisteminden kaynaklıyor. Televizyon izlerken karşınıza çıkan “tuner çıkışı aşırı yüklendi” sorunu aslında tamamen uydu sisteminden kaynaklanıyor. Yani korkmayın elektrik bağlantıları üzerinde oluşan herhangi bir sorun yok.



Windows 10 güvenli moda girme nasıl yapılır?

Windows 10 güvenli moda girme nasıl yapılır?

Windows 10 güvenli mod nedir? Güvenli moda nasıl girilir? Ne işe yarar? İşte Windows 10 güvenli mod giriş rehberi.

Bahsi geçen hata aslında televizyonunuza gelen yayının geçtiği ara portlarda kaynaklanıyor. Tuner çıkışı olarak adlandırılan yapı televizyonunuzun arkasında yer alan ve merkezi uydu sistemi/çanak anten üzerinden gelen yayının televizyonunuza aktarılmasını sağlıyor.

Tuner çıkışı aşırı yüklendi hatası nasıl çözülür?

İlk paragrafta da belirttiğimiz gibi. Televizyonunuz bu hatayı aldığında uyarı olarak size “hemen fişten çekin” gibi bir ibare de bildirmektedir. Bunu gören kullanıcıların birçoğu elektriksel kaynaklı ve yüksek voltajlı bir hata olduğunu sanıp korkmaktadır. Ama korkmayın bahsi geçen hatanın elektrik kaynağıyla bir alakası bulunmamakta. Çözüm yolları ise şu şekilde:

İlk olarak televizyonunuzun tuner giriş-çıkışı yani yayını televizyonunuza getiren kablonun girişlerini kontrol edin. Bu noktalarda zaman bağlı pas ve kirlenme durumları oluşabilir. Giriş ve çıkışları dikkatlice temizleyip kabloyu sabitleyin. Sorun çözülmezse ikinci adıma geçin.Sorun kablonun televizyonunuza giriş yaptığı noktadan kaynaklı değilse kablonun kendisinden kaynaklı olabilir. Bazen kullanıcılar kabloların görünmemesi için yanlış açılarda katlayarak kabloları gizliyor. Bu duruma kablolar içten kırılıyor. Bu sebeple kablonuzu kontrol edin veya farklı bir kablo ile bağlantıyı deneyin. Sorun çözülmezse üçüncü adıma geçin.Merkezi uydu sistemlerinde direkt olarak evinize gelen bağlantı noktaları vardır. Bu noktaların kontrollerini yapın. Eğer merkezi sistem değil de çanak anten sistemi kullanıyorsanız anten ile televizyon arasındaki bağlantıları kontrol edin. Sorun çözülmezse dördüncü adıma geçin.Merkezi uydu sistemlerinde ve çanak antenlerde LNB adı verilen cihazlar bulunur. Bu cihazlar uyduya gelen sinyalleri kablo aracılığıyla yayına dönüştürür ve televizyonunuza iletilmesini sağlar. Tuner girişine benzeyen LNB yapıları da zaman içinde hasar görebilir. LNB bağlantısını kontrol edin veya yenisiyle değiştirin. Sorun çözülmezse beşinci adıma geçin.Burada aslında teknik bilgisi olmayan kullanıcıların yapabileceği pek fazla bir şey yok. Tüm bağlantıların sağlam olduğundan emin olduğunuzda televizyonunuzun tüm bağlantılarını söküp yeniden takın. Şayet sorun çözülmezse “teknik bilgiye sahip biriyle” veya televizyonunuzu iyi bir “tamirciye” götürerek kontrol ettirin.En iyi video edit programı! Ücretli ve ücretsiz uygulamalar

En iyi video edit programı! Ücretli ve ücretsiz uygulamalar

Video düzenlemek için hangi programı kullanmalıyız? Ücretsiz uygulamalar hangileri? İşte ücretli ve ücretsiz en iyi video edit programı.

Peki siz “Tuner çıkışı aşırı yüklendi ne demek? İşte çözüm!” rehberimiz hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde bizimle paylaşmayı unutmayın…


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
HarmonyOS Next'in Ne Zaman Çıkacağı Belli Oldu
HarmonyOS Next'in Ne Zaman Çıkacağı Belli Oldu

Huawei'nin Android tabanlı HarmonyOS'u bırakıp, tamamen kendi geliştirdiği "HarmonyOS Next"e ne zaman geçiş yapacağı açıklandı. Akıllı telefon dünyası, büyük bir değişime çok yakın olabilir.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu