USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Trendyol'un 3 Metrelik Bir Masada Kurulmasının Hikâyesi - Webtekno

Türkiye'nin en büyük e-ticaret sitelerinden biri olan Trendyol, bugünkü konumuna nasıl geldi?

Trendyol'un 3 Metrelik Bir Masada Kurulmasının Hikâyesi - Webtekno
08-11-2023 14:58
Google News

Trendyol’u ÖZETİ| çoğumuz, hayatında en az bir kere kullanmıştır. Son yıllarda büyük bir platform hâline gelen Trendyol’un oldukça etkileyici bir kuruluş ve ilerleme süreci var.

2010 yılında kurulmaya başlanan ve günümüzde moda başta olmak üzere birçok alanda ilk tercih olan platformun kurucusu ise Demet Mutlu’dur.

Demet Mutlu, eğitimini yarıda bırakarak girişimci olmaya karar verdi.

demet mutlu trendyol

New York doğumlu Mutlu, liseyi İtalya’da okudu. Daha sonra New York’a geri döndü ve ekonomi bölümünü birincilikle bitirdi. Başarısının ardından Harvard Master of Business’a kabul edildi. Fakat ikinci yılında master eğitimini bıraktı.

Onu girişimci olma yoluna iten neydi?

trendyol moda

Demet Mutlu, kendi hikâyesinde bir arkadaşının internet üzerinden kozmetik ürün satmasından etkilendiğini söylüyor. Kurmak istediği platformu aslında ilk burada düşünüyor.

Tedarikçilik ve toptancılık hakkında tecrübeli olmasından dolayı kuracağı platformun moda üzerine olmasını istiyor. Kendi üretmeyecek, satmayacak ama üretilenden ve satılandan pay alacak. Bakış açısını, ülkenin her ilinde ve ilçesinde moda adına üretilenlerin yine tüm ülkeye rahat şekilde ulaştırabilmesinin yolunu arıyor şeklinde açıklayabiliriz. 

Peki Trendyol'u neden Amerika'da değil de Türkiye'de kuruyor?