USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Toyota, Japonya'da Üretimi Durdurdu: Peki Niye? - Webtekno

Toyota, Japonya'daki 6 fabrikasında üretimi durdurmak zorunda kaldı. Şirket için parça üreten bir firmanın fabrikasında yaşanan patlama, Land Cruiser ile RAV4 üretimini sekteye uğrattı.

Toyota, Japonya'da Üretimi Durdurdu: Peki Niye? - Webtekno
17-10-2023 18:42
Google News

Japon ÖZETİ| otomobil devi Toyota, ciddi bir sorunla karşı karşıya. Şirketin Japonya'daki fabrikaları için parça üretimi yapan "Chuo Spring" isimli bir şirkette yaşanan sorunlar, Toyota'nın üretimi durdurmasına yol açtı. Şirketin üst düzey SUV modelleri Land Cruiser ile RAV4, yaşanan sorun nedeniyle bir süre üretilemeyecek.

Chuo Spring'in Japonya'nın Aiçi eyaletinde bir fabrikası vardı ve bu fabrikada bir patlama yaşandı. Yaşanan patlamada, neyse ki kimseye bir şey olmadı ancak parça üretim hattında yaşanan sorun, üretimin büyük oranda durmasına yol açtı. Parça üretilemeyince, Toyota'nın üretim fabrikalarındaki işleyiş de durmak zorunda kaldı. 

Üretimin ne zaman başlayacağı bilinmiyor

Toyota üretimi durdurdu

Toyota tarafından yapılan açıklamada, patlamanın yol açtığı aksaklığın ne zaman giderileceğine ilişkin kesin bir açıklama yapılmadı. Yani üretimin ne zaman yeniden başlayacağı bilinmiyor. Ancak şirket yetkilileri, bu hafta içerisinde üretime yeniden başlayacaklarını düşünüyorlar. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Google Arama'nın Yapay Zekâsı, Hatalı Sonuçlarla Dolu
Google Arama'nın Yapay Zekâsı, Hatalı Sonuçlarla Dolu

Google Arama'ya eklenen yapay zekâ entegrasyonunun hatalı sonuçlar verdiği ortaya çıktı. Özellik, kullanıcıları şimdilik tatmin etmiyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu