USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Toprak Razgatlıoğlu kimdir?

Haber 7 - Türkiye'yi Dünya Superbike Şampiyonası'nda temsil eden Toprak Razgatlıoğlu kimdir ve kaç yaşındadır? PATA Yamaha takımının sürücüsü Razgatlıoğlu, Jonathan Rea ve Alvaro Bautista ile olan rekabetiyle sık sık gündeme geliyor. Son olarak Çekya'daki yarışı kazanan

Toprak Razgatlıoğlu kimdir?
31-07-2022 18:34
Google News

Oldukça ÖZETİ| küçük yaşlarda motora başlayıp kariyerinin erken döneminde edindiği başarılarla öne çıkan Toprak Razgatlıoğlu kimdir ve kaç yaşındadır? AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu'nun tedrisatından geçen motorcu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda zirve yarışını sürdürüyor. Bitime 5 yarış kala Jonathan Rea ve Alvaro Bautista ile kıyasıya rekabet eden Razgatlıoğlu, bir önceki yıl şampiyonluk yaşayarak tüm dikkatleri üzerine çekmişti. İşte, Toprak Razgatlıoğlu'nun kariyeri ve istatistikleri...

TOPRAK RAZGATLIOĞLU'NUN BİYOGRAFİSİ

Toprak Razgatlıoğlu, 16 Ekim 1996'da Antalya'nın Alanya ilçesinde dünyaya geldi. Temmuz 2022 itibariyle 25 yaşındadır. Babası motor şovlarında 'Tek Teker Arif' olarak tanınan Arif Razgatlıoğlu'dur. Toprak, Dünya Superbike Şampiyonası'nda PATA Yamaha'nın başarısı için mücadele ediyor.

KARİYERİ

Türkiye genelinde 'Tek Teker Arif' olarak tanınan Arif Razgatlıoğlu'nun oğlu olarak dünyaya gelen Toprak Razgatlıoğlu, küçük yaşlardan itibaren motorcu olmak istiyordu.

Babasının da yönlendirmeleriyle 7 yaşında motor kullanmaya başladı. Motora dair ilk eğitimini babası verdi. Devam eden süreçte motor sporunun ünlü isimlerinden Kenan Sofuoğlu'nun ekibine girdi.

Toprak Razgatlıoğlu

Uzun yıllar Sofuoğlu tarafından eğitilen Razgatlıoğlu, 16 yaşındayken İstanbul Pisti'nde rekor kırdı. Aynı dönemde Türkiye Şampiyonluğu da yaşadı.

5 Ekim 2014'te 17 yaşındayken Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'na katılan Toprak, Kawasaki ZX-6R ile damalı bayrağı gören ilk sürücü oldu.

Fransa'nın Magny-Course bölgesindeki bu zaferi Türkiye'de olduğu kadar Avrupa'daki motor sporu camiasında da gündeme geldi.

Ertesi yıl yine Kawasaki ZX-6R model motoruyla Magny-Course'a çıkan Toprak, benzer bir zaferi 18 yaşında da deneyimledi.

Toprak Razgatlıoğlu ile Kenan Sofuoğlu

2017 ve 2018'de kademe yükseltip bu kez 1000 düzeyinde sahne alan Milli pilot, ilk kez yer aldığı klasmanda ikinci sıraya yükselerek başarısını sürdürdü.

2019'da Dünya Superbike Şampiyonası'nda yarışan Toprak, o yıl Fransa'daki yarışı kazanarak bu alanda şampiyonluk yaşamış ilk Türk pilot olarak tarihe geçti.

2020'de Japon menşeili PATA Yamaha ile kontrat yapan yarışçı, Superbike'daki ikinci zaferini Avustralya'daki pistte edindi.

Toprak Razgatlıoğlu

2021'de tüm otoriteleri alt üst eden Toprak, bu alanda 6 yıldır Dünya Şampiyonluğu yaşayan Jonathan Rea'yı geride bırakarak sezonu birinci sırada noktaladı.

Rea'yı 6 yıllık tahtından eden milli yarışçı 2022 sezonunda da şampiyonluk yolundaki iddiasını sürdürüyor.

Çekya'daki ikinci yarışı kazanan Toprak, 260 puanla Alvaro Bautista'nın 38 puan gerisinde yer alıyor. Takım arkadaşı Andrea Locatelli de 148 puanla 4'üncü sırada.

ÖZEL HAYATI

Arif Razgatlıoğlu ve Belgin Ulgan'ın oğlu olarak dünyaya gelen Toprak Razgatlıoğlu'nun Tümay adında bir de abisi vardır.

Arif Razgatlıoğlu ile Toprak Razgatlıoğlu

Babası Arif Razgatlıoğlu, 2017 yılındaki bir trafik kazasında hayatını kaybetmiştir. Aslen Sakarya/Adapazarı çıkışlı olan aile, Alanya'da yaşıyor.