USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Titanik'te Neden İnsan Kalıntısı Bulunamadı?

Titanik, üzerinden yıllar geçmesine rağmen herkes için hâlâ büyüleyici bir gizem olmaya devam ediyor. Yavaş yavaş yok olmasına rağmen 33 kez ziyaret edildiği bilinen enkazdan hiç insan kalıntısı bulunduğunu duydunuz mu?

Titanik'te Neden İnsan Kalıntısı Bulunamadı?
18-04-2024 12:23
Google News

Duymanız ÖZETİ| pek olası durmuyor, çünkü hiçbir ziyarette herhangi bir kalıntıya rastlanmamış. Titanik’in yönetmeni James Cameron da film için verdiği bir röportajda bu gizemi perçinleyecek açıklamalarda bulunmuş. Görünen o ki enkazdan bunca yıl her şey çıkmış, insan dışında!

Bu durum, çeşitli teorileri beraberinde getirse de birinin insan cesetlerini alıp toplayamayacağına göre elbette mantıklı bir açıklaması var.

James Cameron, 2012'deki New York Times'a bir röportaj verdi.

titanik

Filmi çekerken röportajında "Sıfır insan kalıntısı gördüm" demesi ise bu durum hakkında kafalarda soru işareti oluşturdu. Gündemden düşmeyen Titanik’le ilgili daha geçtiğimiz yıl bir denizaltı faciasıyla karşı karşıya gelmiştik.

Yıllarca süren enkaz ziyaretlerinde gerçekten de kıyafetler dışında bir insan kalıntısına rastlanmadığı görülüyor. Peki bir çift ayakkabı, bir insanın ayağından çıkarak okyanusun dibini mi boyladı? Bu ayakkabıyı giyen insan neredeydi?

Titanik’in batışında hayatını kaybeden 1.500'den fazla kişinin cesedinin neden bulunamadığına dair teoriler bitmek bilmiyor.