USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

The Last of Us'ın Birinci Sezonunda Gözden Kaçan Detaylar

Son dönemin en başarılı oyun uyarlaması dizilerinden birisi olan The Last of Us'ın 9 bölümden oluşan ilk sezonunda bulunan detaylar ve sürpriz yumurtalar...

The Last of Us'ın Birinci Sezonunda Gözden Kaçan Detaylar
18-03-2023 21:28
Google News

2014 ÖZETİ| yılında Naughty Dog tarafından piyasaya sürülen The Last of Us, beklenenin çok üstünde bir ilgi görmüştü. Kısa sürede dönemin en popüler oyunu olan TLOU’nun devam oyunu da 2020 yılında çıkmıştı. Bu yıl dünyada HBO Max, ülkemizdeyse BluTV üzerinden yayınlanan aynı isimli diziyse oyuna bağlı kalan hikayesi ve nefes kesen sahneleriyle oyunu oynamış ve henüz oynama imkânı bulamamış hemen herkesin aklını başından almıştı.

İlk sezonu 9 bölüm süren dizi, geçtiğimiz hafta yayınlanan sezon finaliyle bir nevi ilk oyunun hikayesini tamamlamış oldu. Özellikle oyunla neredeyse aynı ilerleyen hikayesine rağmen The Last of Us’ta en sıkı hayranların bile gözünden kaçabilecek pek çok detay ve sürpriz yumurta (easter egg) bulunuyor. Biz de sizler için gözden kaçırmış olabileceğiniz bu detayları bir araya getirdik.

Not: Spoiler içerir!

Final bölümünde Ellie’nin annesini canlandıran oyuncu, aslında oyunlardaki Ellie.

Ellie'nin seslendirmeni ve dizide annesini canlandıran Ashley Johnson

Oyunlarda hiçbir zaman göremediğimiz ve hakkında çok az şey bildiğimiz Ellie'nin annesi Anna’yı dizinin final bölümünde görme şansı elde ettik. Anna’yı canlandıran başarılı oyuncu Ashley Johnson ise birinci ve ikinci oyunda Ellie karakterine sesiyle hayat veren isim. Konuk oyuncu olarak katıldığı final bölümünde başarılı bir performans sergileyen Johnson’ın dizide rol almasıysa pek çok hayranın gözünden kaçan detaylar arasında yer alıyor.

Ellie’nin bağışıklığının sebebi annesi olabilir.

Ellie'nin bağışıklığı ve annesinin ısırılması

İlk oyunun ve dizinin ilk sezonunun hikayesinde merkezi bir rol oynayan Ellie’nin bağışıklığı, ne yazık ki oyunlarda ve dizide hiçbir zaman tam olarak açıklanmamıştı. Ancak dizinin final bölümünde enfekte olanlardan kaçtığını gördüğümüz Anna, Ellie doğmadan hemen önce ısırılıyordu. Bazı oyuncuların uzun zamandır üzerine düşündüğü bu teorinin dizide bulunması da “Acaba Anna doğum yapmadan önce ısırıldığı için mi Ellie’nin bağışıklığı var?” sorusunun daha sık sorulmasına neden oldu.

Katıldığı bir podcast’te konuyla ilgili iddiaları değerlendiren yapımcı Craig Mazin ise bu teorinin mümkün olabileceğini ve ikinci sezonda konuyla ilgili daha fazla bilginin gün yüzüne çıkabileceğinin sinyallerini vermişti.

Ellie’nin en sevdiği ikinci hayvan olan Shimmer’ı beklenenden çok daha erken görüyoruz

Ellie'nin atı Shimmer

TLOU 2’de Ellie’nin ve Dina’yla birlikte bindiği Shimmer isimli at, hikâyede karşımıza yetişkin ve güçlü bir at olarak karşımıza çıkıyordu. İlk sezonun 6. bölümündeyse Ellie’nin Shimmer’la henüz bir tayken tanıştığına şahit oluyoruz, Özellikle Shimmer’a karşı duygusal bağları olan ve onu bir binek hayvanından fazlası olarak gören Ellie’nin Shimmer’la olan ilişkinin nasıl başladığına da bu şekilde şahit olmuş olduk.

Bilmeyenleriniz için Witcher 3’teki Geralt ve Roach’unki gibi bir dostluğun Ellie ve Shimmer için de olduğunu belirtmemiz gerek.

Oyunda sık sık kullandığımız bir mekaniği diziye adapte etmek mi?