USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Teniste Neden Çıt Sesi Bile Çıkarmak Yasak?

Mevzubahis futbol, basketbol ya da voleybol maçı olduğunda her birimiz, statta ya da televizyon karşısında oluşumuz fark etmeksizin sporculara desteğimizi göstermek için tezahüratlar yaparız. Ancak teniste veya golfte, topun ait olduğu yere gidip gitmediğini çıt bile çıkarmadan tak

Teniste Neden Çıt Sesi Bile Çıkarmak Yasak?
23-02-2024 09:13
Google News

İlk ÖZETİ| etapta mantıken düşünüldüğünde değişen pek de bir şey yok gibi. İster basketbol ister tenis maçı olsun, genellikle bir takımı veya sporcuları destekliyoruz ve tüm beklentimiz, onların alacağı bir sayı oluyor. 

İşlerin değiştiği nokta ise verdiğimiz tepkiler. Peki bu farklılığın sebebi nedir?

Aslında sporcuları aldıkları sayılar için alkışlayan kalabalıklar; güç, dayanıklılık veya takım gerektiren sporlarda performansı attırır.

Taraftar

Taraftarların, sporcuları çeşitli tezahüratlarla desteklemesi, onların adrenalin pompalaması için harika bir fırsattır ve basketbol, futbol ya da voleybol sporcularının uzun süreli maçlarında güçten düşmeye başladıkları an seyircilerin onlara verdiği destekler, bu sporcuları bir bakıma gaza getirir.

Ayrıca olimpiyatlarda, uzun atlama veya sırıkla atlama yapacak sporcular için sporcu atlamasını gerçekleştirmeden önce kalabalık eşliğinde ritmik bir alkış başlar. Bu alkış bir nevi seyircilerin, sporcuya güvendiğini ve başaracağına inandıklarının göstergesidir. 

Ancak bu kalabalık ve ardı arkası kesilmeyen tezahüratlar, bir tenis veya golf oyuncusunun performansını olumsuz bir şekilde etkiler.