USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Telefonun Aşırı Isınmasına Neden Olan Sorunlar ve Çözümleri - Webtekno

Elimizden bir an olsun düşürmediğimiz akıllı telefonlarımız bazen o kadar çok ısınır ki patlamasından bile endişe edecek duruma gelebiliriz. Merak etmeyin, telefonun ısınması normal ancak aşırı ısınma durumuna dikkat etmek gerekiyor. Gelin, aşırı ısınan telefonları en gü

Telefonun Aşırı Isınmasına Neden Olan Sorunlar ve Çözümleri - Webtekno
11-08-2023 18:38
Google News

Akıllı ÖZETİ| telefonlarımız artık vücudumuzun bir uzvu haline geldi. Öyle ki bazen ekran kullanım süremiz, uyku süremizden daha uzun olabiliyor. Bu kadar yoğun bir şekilde kullandığımız cihazdaki sorunlar da normalden çok daha fazla gözümüze batmaya başlıyor. İşte aşırı ısınma, bu sorunların en önemlilerinden bir tanesi. Bazen telefon o kadar aşırı ısınıyor ki patlamasından bile endişe edecek hale geliyoruz. 

Hemen paniğe kapılmayın, telefonların ısınması son derece normaldir. Ancak telefon aşırı ısınıyor ve kapanıyorsa ya da bu konuda uyarı vermeye başladıysa önemli bir sorun haline gelmiş demektir. Tabii hemen patlama falan olmaz ama her aşırı ısınma, telefonun ömrünü ve kullanım kalitesini azaltır. Telefon neden aşırı ısınıyor gelin yakından bakalım ve uygulayabileceğiniz en güvenli soğutma yöntemlerini görelim.

Neden telefon aşırı ısınıyor? İşte en çok karşılaştığımız telefon ısınma nedenleri:

Batarya ve şarj aleti kaynaklı sorunlar.Güncel olmayan uygulamalar.Aşırı kullanım.Casus yazılım.Kılıf ve ortam ısısı gibi dış etkenler. 

Batarya ve şarj aleti kaynaklı sorunlar: