USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tehlike büyük! Altılı masa yeni '15 Temmuz'ları hazırlıyor

Firari FETÖ'cülerin uzun zamandır muhalefeti gazlaması sonrası FETÖ'cüler tarafından sevinçle karşılanan cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun KHK vaatleri, '15 Temmuz darbe girişimi' gibi hainliklere zemin hazırlıyor.

Tehlike büyük! Altılı masa yeni '15 Temmuz'ları hazırlıyor
16-03-2023 17:17
Google News

  ÖZETİ|   Haber7-Özel   

Türkiye Cumhuriyeti devleti, içinden temizlediği FETÖ'cü teröristlerin tekrar devlete sızma tehlikesiyle karşı karşıya. 15 Temmuz 2016 alçak darbe girişiminde 248 vatandaşımızı şehit eden, 2196 vatandaşımızı ise yaralayan, darbe girişimi gecesi Emniyet Müdürü Turgut Aslan'ın kafasına kurşun sıkan, kahraman Ömer Halis Demir'i şehit eden FETÖ'cü hainler, altılı masanın adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun isminin açıklanmasıyla yeniden devletin can damarlarına sızmanın planını yapmaya başladı. Altılı masa paydaşları ise bugüne kadar yaptıkları açıklamalarla bu girişimi destekleyerek KHK'lılara geri dönüş sözleri verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun katıldığı bir canlı yayında KHK ile görevden uzaklaştırılan FETÖ'cüler için tüm çalışmaların tamamlandığını seçimi kazanmaları durumunda 1 ay içerisinde FETÖ'cülerin göreve iade edileceğini açıklamasının ve bugün altılı masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Az önce televizyonların olduğu yerde de söyledim. KHK'lıların tamamını göreve iade edeceğiz." cevabının ardından Altılı masa-FETÖ ilişkisi tekrar gündeme geldi.

KILIÇDAROĞLU: TAMAMI GÖREVE İADE EDİLECEK

Kılıçdaroğlu, 17-25 Aralık operasyonları ve sonrasındaki 15 Temmuz alçak darbe girişimi sonrası devlete sızan ve tespit edilmelerinin ardından görevden alınan FETÖ'cülerin oylarını almak için uzun zamandır yoğun çaba sarf ediyor. Bulunduğu hemen hemen her platformda FETÖ'cülere göreve dönüş sözü veren Kılıçdaroğlu, bugün de aynı vaatte bulundu. Kılıçdaroğlu, bir kişinin kendisine sorduğu KHK sorusuna "KHK'lıların tamamını göreve iade edeceğiz." diyerek cevap verdi. 

SEZGİN TANRIKULU: BÜTÜN HAZIRLIKLAR YAPILDI

Dün de CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bir televizyon programında KHK'lıların kamudaki işlerine geri dönüşü için çalışmaların tamamlandığını ifade ederek "KHK ile ilgili olarak şunu söyleyeyim; CHP milletvekili olarak söylüyorum ki genel başkanımızın tüm konuşmalarına atıfla, tümünün haklarının ilk 1 ayda iade edileceği, kamuda görevlerine başlayacaklarını ve özlük haklarının iade edileceğini her ortamda söylüyoruz. Bu bir maddelik düzenlemedir aynı zamanda. Onun bütün hazırlıkları yapıldı şu anda." dedi.