USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Tatvan Belediye Başkanı Geylani'den Haber7'ye özel açıklamalar

Bitlis'in Tatvan ilçesinin Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Nemrut Krater Gölü ve Van Gölü'ndeki çalışmalara dair bilgileri Haber7'ye verdi.

Tatvan Belediye Başkanı Geylani'den Haber7'ye özel açıklamalar
11-11-2022 10:13
Google News

Tatvan ÖZETİ| Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Haber7 Muhabiri Gamze Türk'ün sorularını yanıtladı. 

2019 yılında göreve geldiniz. İlk döneminiz ve 3 buçuk yıldır da görevdesiniz. Bu süreçte neler yaptınız? 

2019 seçimleriyle göreve geldik. Göreve gelirken taahhütlerimiz oldu. Seçim beyanı önerimiz oldu. Seçim beyannamemizde 155 projemiz vardı. Elhamdülillah şu an projelerimizin yüzde 80’ini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. En büyük sıkıntımız altyapıydı. Altyapının yüzde 98’ini tamamladık. Tatvan'ı 181 metre uzunluğunda içme suyu, 161 metre uzunluğunda altyapı ve 31 metre uzunluğunda da bir yağmur hattına kavuşturduk. Önümüzdeki 50 yıl için altyapı sorununu çözmüş olduk.  

Genç nüfusu yoğun olan bir ilçede görev yapıyorsunuz. Onlar için de özel çalışmalar gerçekleştiriyorsunuz. Spor tabii ki gençler için çok önemli bir yer kaplıyor. Son olarak haberlerde gördüğümüze göre bir futbol sahasının inşası tamamlanmak üzere. Başka neler yapıyorsunuz? Detaylı bir şekilde dinleyebilir miyiz?  

Bizim yaş ortalamamız 23. Yaklaşık yüzde 65’i sıfırla 30 yaş arasında genç bir nüfusa sahip olan bir ilçeyiz. 23 bin öğrencisi olan merkezi bir ilçeyiz. Tatvan’da gençlerimizin ihtiyaçları vardı ama maalesef bu konuda eksiklerimiz vardı. En son geçen sene Gençlik Spor bakanımızın ziyaretleriyle beraber epey bir projeyi Tatvan’ımıza kazandırdık. İlk başta amatör spor kulüpleri için FIFA standartlarında bir stat yaptık. Bununla beraber basketbol sahası, voleybol sahası, antrenman sahası, amatör sporcularımızın kamp yapabileceği alanı olan bir kompleks oluşturuldu. Futbol meraklısı gençlerimizin kendini geliştirebileceği güzel bir merkez haline getirildi. Tenis bildiğiniz gibi doğuda çok rahat ulaşılabilen bir spor dalı değil. Bunu bir mahalle sporu haline getirdik. Tatvan'da ikisi kapalı, ikisi açık olmak üzere tenis kortları oluşturduk. Nasip olursa önümüzdeki sene de Tatvan'da tenis turnuvası düzenleyeceğiz. Bunun yanında sporla beraber bir sporcu fabrikası inşası yapıyoruz. Güreş, judo, jimnastik, voleybol, basketbol salonu olan 7 bin metrekare kapalı alanı olan bu merkez milli takımlara sporcular yetiştirecek. Biz kış ayları yoğun geçen bir ilçede yaşıyoruz. Van Gölü kıyısındayız ama hava şartlarından dolayı her zaman faydalanamıyoruz. Havuzumuz yoktu. Tatvan'da ilk kapalı yüzme havuzu inşaatına başladık. Nasip olursa önümüzdeki aylarda teslim olacak kapalı yüzme havuzunu bay ve bayanlara özel planladık. İçinde hem bayanlara hem de erkeklere ayrı ayrı olmak üzere fitness salonu, pilates salonu, buhar odası olacak. Gençlerimizin sınavlara hazırlanması için bir bilgi evimiz var. Bilgi evimizde matematik, türkçe, fizik ve diğer dersler ücretsiz şekilde verilmekte. Sabah 8’den akşam 12’ye kadar bilgi evimiz gençlerimizin hizmetinde. Aynı zamanda oraya gelen gençlerimize çay, çorba ikramımı oluyor. Bununla beraber kültür-sanat ile ilgili olan gençlerimiz için bir konservatuvar eğitimine başlıyoruz. Resim, müzik, tiyatro ve ona benzer alanlarda güzel sanatları merak eden, okumak isteyen gençlerimizi önümüzdeki aylarda öğrenci olarak alımına başlayacağız. Yani her yönüyle gençlerimizle beraberiz.