USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Tarkan Zengin kalem kalem açıkladı... 'Adı asgari olsa da etkisi çok azami'

Ekonomi - Yeni asgari ücretin 'işsizlik maaşından staj ücretine GSS priminden doğum ve askerlik borçlanmasına kadar geniş bir alanı etki ettiğini söyleyen Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin 'Adı asgari olsa da etkisi çok azami' dedi.

Tarkan Zengin kalem kalem açıkladı... 'Adı asgari olsa da etkisi çok azami'
27-12-2023 20:57
Google News

Çalışma ÖZETİ| ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. 1 Ocak 2024'ten itibaren asgari ücret yüzde 49 zamla 17 bin 2 liraya çıkacak. Yıl boyunca geçerli olacak bu rakamın 700 lirası asgari ücret desteği olarak belirlendi.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, TRT Haber'de yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti;

Burada yapılan 49'ün üzerine yapılan artış asgari ücretin üzerinde alanlara da doğrudan etkisi olacak. Mevcut durumda asgari ücretin yüzde 50 fazlasını alanlar bile artık bu artıştan iş verenle yapacağı pazarlığa göre etkilenecek. Dolayısıyla diğer ücretlilerin de bu kapsamda yapılacak artıştan beklentilerinin hangi ölçekte olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. İş verenlerin bu anlamda elini taşın altına koyduklarını görüyoruz.