USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Suudi Arabistan ‘Haftada 4 Gün Çalışma’ Sistemine Geçebilir

Suudi Arabistan'daki yerel bir gazete, hükümetin haftada 4 gün çalışma sistemine geçebileceğini iddia etti. Hükümet ise bu iddiayı kısmen de olsa doğruladı.

Suudi Arabistan ‘Haftada 4 Gün Çalışma’ Sistemine Geçebilir
13-03-2023 23:57
Google News

Geçtiğimiz ÖZETİ| yıl Birleşik Krallık’ta denemelerine başlanan “haftada 4 gün çalışma” sistemi, ilk etapta pek çok şirket tarafından benimsenirken Belçika’ysa dünyada bir ilki başararak haftada 4 gün çalışma sistemini resmen kullanıma sunmuştu. Öte yandan Güney Kore hükümetiyse haftalık çalışma süresini 69 saate yükseltmek için meclise teklifte bulundu.

Batı ülkeleri büyük bir hızla haftada 4 günlük çalışma modeline geçiş yaparken Suudi Arabistan hükümetininse haftada 3 gün tatil yani haftada 4 gün çalışma sistemine geçmeyi düşünüyor.

Bu sisteme geçen ilk Orta Doğu ve Körfez ülkesi olabilir

Suudi Arabistan’ın yerel ana akım gazetesi olan Al Madina’nın haberine göre Suudi Arabistan İnsan Kaynakları ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı haftada 4 gün çalışma sistemine geçiş için planlamalara başladı bile. Konuyla ilgili iddialara Twitter hesabından cevap veren bakanlık, şu anda bu sisteme geçişin mümkün olup olmadığını anlamak için planlamalar yaptıklarını ve eğer geçiş yapılırsa sistemin ülkedeki yerel ve uluslararası işletmeler başta olmak üzere küçük ve orta ölçekli işletmelerin de uygulanması için teşvik edileceğini açıkladı.

Ayrıca Suudi Arabistan, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC) ülkeleri arasında haftada 2 gün tatil sistemine geçen ilk ülke olarak biliniyor. Geçtiğimiz yıl 1 Ocak’tan itibarense Suudi Arabistan’da 2.5 tatil sistemine geçilmişti. Bu sistemde devlet daireleri başta olmak üzere tüm şirketler ve özel kurumlar Cuma günleri öğlen 12:00’da kapanıyordu


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Samsung'dan Apple'a, iPhone Trollemesi [Video]
Samsung'dan Apple'a, iPhone Trollemesi [Video]

Samsung, iPhone'lardaki alarm uygulamasının bozulmasını ti'ye aldı. Şirket, resmî Instagram hesabından güldüren bir paylaşım yaptı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ

Active Server Pages error 'ASP 0126'

Include file not found

/puan.asp, line 193

The include file 'json/puan_58799_1_2.html' was not found.

ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu