USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Sultan sarması tarifi, nasıl yapılır?

Sultan sarması tarifi; Hindistan cevizi üzerine kakaolu muhallebi ve krem şanti yayılarak yapılan bir tatlı tarifidir. Sultan sarması tarifine detaylı olarak haberin devamından ulaşabilirsiniz.

Sultan sarması tarifi, nasıl yapılır?
18-05-2023 12:32
Google News

Sultan ÖZETİ| sarması tarifi, hafifliği ve kolay yapımı ile oldukça sevilen sütlü tatlı tariflerinden bir tanesidir. Hindistan cevizi serili tabanın üzerine kakaolu muhallebi ve krem şanti serilir. Uzun dilimler halinde kesilir ve sarılarak servis edilir.

Yapımı oldukça kolay olan sultan sarması tarifi, sade ve içerisine meyveler eklenerek de yapılabilmekte.  Oldukça pratik ve kolay olan bu tarifi yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunmaktadır. Bu sayede sultan sarması tarifi tatlınız çatlama yapmaz görüntüsü ile çay saatlerinize farklı bir hava katar.

Sultan sarması tarifi, nasıl yapılır?

SULTAN SARMASI TARİFİ PÜF NOKTASI

Sultan sarması tarifi yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta bulunmakta. Bu püf noktalar sayesinde lezzetli ve katlarken dağılmayan bir sultan sarması tarifi yapmak çok basit bir hal alıyor. İşte bilmeniz gereken sultan sarması tarifi püf noktaları:

Keşkül tatlısı tarifi, nasıl yapılır?Keşkül tatlısı tarifi, nasıl yapılır?

Sultan sarması tarifi yaparken hazırlayacağınız muhallebiyi kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmelisiniz. Aksi takdirde muhallebiniz tencerenin dibine saracak ve pütür pütür istenmeyen bir kıvam alacaktır.Muhallebinizi tepsiye döktükten sonra güzelce yaydırın. Soğuması için bir gece eğer bu kadar vaktiniz yok ise tamamen soğuyana kadar bekletin. Muhallebi tam anlamıyla soğumadan krem şanti sürme aşamasına geçmemeniz gerekir. Sıcak muhallebi üzerine sürülen krem şanti eriyecek ve bu istemediğimiz bir durum.Sultan sarması tarifi tatlısı sarılarak servis edilen bir tatlı olduğu için uzun dilimler halinde kesilirse daha rahat sarılacaktır. Sararken çok sıkmamaya özen göstermeniz halinde çatlama da yapmayacaktır.

Kazandibi tatlısı tarifi, nasıl yapılır?Kazandibi tatlısı tarifi, nasıl yapılır?

Evet, tüm püf noktaları da öğrendiğimize göre gelelim tarife. Malzemeleri hazırlayın! İşte hafifliği ve lezzetiyle herkesin favorisi olacak, çay saatlerinin kadim dostu sultan sarması tarifi…

SULTAN SARMASI TARİFİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

Sultan sarması tarifi için malzemeler;

1 litre süt,250 gram (1 + ¼ su bardağı) toz şeker,56 gram (1,5 kahve fincanı) nişasta,41 gram (1 kahve fincanı) un,20 gram (2 tepeleme yemek kaşığı) kakao,1 paket vanilya,50 gram tereyağı

Hazır baklavalık yufkadan baklava tarifi, nasıl yapılır?Hazır baklavalık yufkadan baklava tarifi, nasıl yapılır?

Üzeri için;

1 paket krem şanti,240 gram (1 su bardağı) soğuk süt,168 gram (1,5 su bardağı) Hindistan cevizi

Sultan sarması tarifi nasıl yapılır?

Adım 1

Sultan sarması tarifi, nasıl yapılır?

Sultan sarması tarifi yapmak için bir tencere içerisine toz şeker, un, nişasta ve kakaoyu ekleyip güzelce karıştırın. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kısık ateşte altını açın. Yavaş yavaş sütü ekleyin ve karıştırmaya başlayın. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin.

Adım 2

Sultan sarması tarifi, nasıl yapılır?

Muhallebi pişince ocaktan alın. İçerisine tereyağını ve vanilyayı ekleyin. Tereyağı eriyene kadar karıştırın.

Adım 3

Sultan sarması tarifi, nasıl yapılır?

Büyük boy bir fırın tepsisinin içerisine Hindistan cevizini dökün. Her yerine eşit gelecek şekilde yayın. Hazırlamış olduğunuz muhallebiyi üzerine dökün ve güzelce yaydırın. Bu muhallebinin tamamen soğuması için bekletin.

Adım 4

Sultan sarması tarifi, nasıl yapılır?

Sultan sarması tarifi tatlınız soğuduğu zaman krem şantisini hazırlamaya geçebilirsiniz. Krem şanti ve soğuk sütü bir kaba alın. Katılaşana kadar mikser yardımıyla çırpın.

Adım 5

Sultan sarması tarifi, nasıl yapılır?

Katılaşan krem şantiyi de muhallebinin üzerine eşit şekilde yayılır. Rulo yapılacağı için uzun dilimler şekilde dilimlenir. Bir spatula yardımıyla bir köşesi kaldırılır ve içe doğru sarılır. Servis tabağına alınır.

Sultan sarması tarifi için servis önerisi;

Sultan sarması tarifi, nasıl yapılır?

Sultan sarması tarifi tatlınızı servis ederken üzerine taze meyve, fındık ve fıstık gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Dilerseniz eritilmiş çikolata ile üzerine desenler yaparak da servis edebilirsiniz.

En kolay incir uyutması tarifi, nasıl yapılır?En kolay incir uyutması tarifi, nasıl yapılır?

Afiyet olsun!


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Renault Symbioz Tanıtıldı
Renault Symbioz Tanıtıldı

Renault, yeni SUV modeli "Symbioz"u tanıttı. Dikkat çekici bir tasarıma ve yeni nesil teknolojilere sahip olan otomobilin fiyatı ve çıkış tarihi açıklanmadı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu