USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Şükrü Genç Özgür Özel ile olan konuşmasını anlattı: Neyi aşamadınız

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bağımsız aday olma sürecini anlattı. Genç yapılan anketlerde yüksek oranda kendi isminin çıktığını söyledi.

Şükrü Genç Özgür Özel ile olan konuşmasını anlattı: Neyi aşamadınız
23-02-2024 20:57
Google News

Sarıyer ÖZETİ| Belediye Başkanı Şükrü Genç partisi CHP tarafından önümüzdeki seçimlerde tekrardan aday gösterilmedi. Genç, "seçimi kaybetme riskimiz var" diyerek Sarıyer'de bağımsız adaylığını açıklamıştı. Şükrü Genç süreci ve sonrasında olanları Haber 7 muhabiri Yavuz Selvi'ye açıkladı.  Genç, "Son ana kadar ismim telaffuz edilirken, aşılamayan ne oldu?" diye sordu.

"İNSANLARDAN DEVAM ETMELİYİZ SİNYALİNİ ALDIK"

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç şunları söyledi:
Şimdi ilk basın toplantısından sonra seninle röportaj yaptığımızda "endişelerim var" başlığıyla birtakım endişelerden söz etmiştim. Bunların en önemlisi de seçimi kaybetme riski. Ve de Sarıyer'de on beş yılın birikintisi var. Emekler var. Bunun böyle bir süreç sonrasında durup dururken, çünkü seçimleri  alma olasılığı çok fazlayken, yeni bir adayla yola çıkmanın getirdiği risk, seçimi kaybetme riski. Böyle bir süreci niye yapıyorlar? Bunun sebebi nedir? Yeniden gözden geçirilmesi ve umudum var deyip sizle beraber o sohbeti yapmıştık. Şimdi o süreç ne oldu?

Biz mahallelerde her yerde herkesle sokaktaki insanla, sivil toplum kuruluşlarıyla, mahalle insanlarıyla, akademisyenlerle, öğrencilerle, çocuklarla toplantılar ve görüşmeler yaptım. . Şu süreci çok net sordum ben onlara. Böyle bir durumla karşı karşıyayız. Ben partime tekrar bu kararın gözden geçirilmesi doğru bir atama veya doğru bir görevlendirme olmadığını özellikle anlattım. Ve o konuda da hiçbir şekilde en ufak bir kırıcı, işte hırs, kızgınlık yapmadan bu süreci çok doğru yönetmemiz gerektiğini de söyledim. Ve de onların görüşlerini aldım. Çünkü herkes Sarıyerli bizim her bir süreçte neyi nasıl değerlendirdiğimize bakıyor. Veya neyi nasıl yaptığımıza bakıyorlar. Ve onlara böyle bir şeyi sormam çok normal. Ve sonrasında insanlardan şu tepkiyi aldık biz. Hep devam etmeliyiz. Ve bu yukarıya bir mesajdı aslında. Yani kamuoyunun böyle bir beklentisi var. Devam etmeliyiz. Yani onun biraz daha ilerisi başkanım bizi bırakma.