USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Suçlulara Karşı Cinsel İstek Duyulması: Hybristophilia - Webtekno

İnternette, özellikle sosyal medyada karşı cinsin şiddete meyilli, suçlu ya da agresif olmasından hoşlanan kişileri görüyor ve buna anlam veremiyor olabilirsiniz. Peki bu insanları yargılamaya geçmeden önce bunun zihinsel bir sorun olabileceğini hiç düşündünüz mü? Gelin Hybris

Suçlulara Karşı Cinsel İstek Duyulması: Hybristophilia - Webtekno
01-07-2023 22:48
Google News

Dünyanın ÖZETİ| her yerinde maalesef yaşanıyor olsa da yoğun olarak ülkemizde, özellikle ana haber bültenlerinde gördüğümüz cinayetlerin ve yaralamaların büyük kısmını karşı cinse karşı yapılan şiddet olayları oluşturuyor. Bu tür olaylar maalesef çoğu zaman yargıda karşılığını bulmuyor, bu sebeple de caydırıcılığı sorgulanıyor.

Fakat herkes bu durumda tepkisini ortaya koyuyor diyemiyoruz. Çünkü karşı cinse şiddet uygulandığını görmesine rağmen şiddet uygulayan erkeğe/kadına ilgi duyanlar da oluyor. Özellikle tepkisini ortaya koyanların anlam veremediği bu durum, Hybristophilia olarak adlandırılıyor. Bu durum tek başına bir hastalıktan çok takıntılı olma durumu olarak değerlendirilse de zarar verici durumlara sebep olabildiğinden rahatsızlık olarak da değerlendirilebiliyor.

Ne demek bu Hybristophilia?