USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Steve Jobs'tan bu yana iPhone'nun baş tasarımcısı olan Jony Ive Apple'dan ayrıldı

Haber 7 - Steve Jobs tarafından "markanın asıl ruhu" olarak nitelendirilen Jony Ive ile Apple yollarını ayırma kararı aldı. Ayrılığın iPhone telefonlarında nasıl bir değişikliğe yol açacağı şimdiden büyük bir merak konusu oldu.

Steve Jobs'tan bu yana iPhone'nun baş tasarımcısı olan Jony Ive Apple'dan ayrıldı
13-07-2022 18:10
Google News

iPod'dan ÖZETİ| iPhone'a birçok ürününün tasarımında imzası bulunan Apple'ın eski tasarım şefi Jony Ive ile Apple yollarını ayırma kararı aldı.

Jony Ive, LoveFrom adında bir firma kurarak 2019 yılında şirketten ayrılsa da Apple'a LoveFrom şirketi üzerinden 100 milyon dolarlık sözleşme karşılığında tasarım konusunda destek olmaya devam ediyordu.

The New York Times'ın haberine göre Apple, eski baş tasarımcısı Jony Ive ile arasındaki danışmanlık anlaşmasını sonlandırma kararı aldı. Taraflar yaptıkları görüşmede sözleşmeyi uzatmama konusunda anlaştı. Böylece Jony Ive'nin Apple ile hiçbir bağı kalmadı.

Ayrılığın nedeni tam olarak bilinmese de bazı Apple yöneticilerinin ünlü tasarımcıya ödenen paradan rahatsızlık duyduğu biliniyordu. Ayrıca Apple ile LoveFrom arasında imzalanan anlaşma gereğince LoveFrom Apple'nin rakip firmalarıyla çalışamıyordu. Anlaşmanın iptal olmasında bu iki hususun etkili olduğu  tahmin ediliyor.

LoveFrom şu anda Ferrari ve Airbnb gibi şirketlerle çalışmaya devam ediyor. Şirket ayrıca tasarımlarıyla alanında lider bir şirket olma yolunda ilerliyor.