USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Steve Jobs, Pixar'ı İflasın Eşiğinden Nasıl Kurtarmıştı? - Webtekno

Animasyon dünyasını zenginleştiren Pixar'ı bir zamanlar Steve Jobs baştan yaratmıştı. Bir yazılım şirketi amacıyla başladığı bu yolculuk, onun bile hayal edemeyeceği bir dünyaya dönüştü.

Steve Jobs, Pixar'ı İflasın Eşiğinden Nasıl Kurtarmıştı? - Webtekno
03-02-2024 17:58
Google News

Bir ÖZETİ| zamanlar sadece yazılım üreten bir şirket olan Graphic Group'u devralarak hepimizin bildiği Pixar'ı doğuran Jobs, şimdiyse bizlere animasyonla büyülü bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Günümüzde Pixar; sadece ekranlarımızı renklendirmiyor, yediden yetmişe herkesin kalplerine dokunuyor. Steve Jobs'ın bu büyülü dünyayı nasıl yarattığına bakınca onun sadece Apple'dan ibaret olmadığını anlayacaksınız.

Steve Jobs dendiği zaman akla ilk olarak Apple geliyor.

steve jobs

Hayatlarımızın ayrılmaz bir parçası hâline gelen iPhone'lar, MacBook'lar aklımıza ilk olarak Steve Jobs'ı getirse de onun bundan çok daha fazlasını yaptığını bilmek gerek. Çünkü bugün pek çok insan, Pixar'ın nasıl doğduğunu bilmiyor. 

Aslına bakarsanız Steve Jobs, animasyon filmleriyle tanınan medya şirketi Pixar'ı satın alarak baştan yaratıp bu alandaki kalfalık eserini ortaya koydu.

Pixar, başlangıçta Graphics Group adıyla bilinen ve Walt Disney Stüdyoları'nın alt markası olarak günümüzde büyük bir ün kazanan bir firma olarak kurulmuştu.

Pixar, 1979'da Lucasfilm'in bir parçası olarak kuruldu ve 1982'de Industrial Light & Magic ile çalışmaya başladı.

pixar logo

1986'da Steve Jobs, Graphic Group'un başındaki, Star Wars'u yaratan yönetmen George Lucas'a 5 milyon dolar ödeyerek ve şirkete 5 milyon dolar sermaye koyarak şirketi satın aldı.

Bu satın alma, o dönemde sadece animasyon yazılımları üreten bir şirketten çok daha fazlasını hedefleyen bir değişimi başlattı. Şirketin adını Pixar Animation Studios olarak değiştirdi ve yeni vizyonunu animasyon filmleri geliştirmek olarak belirledi. Peki bu hikâyeyi can alıcı yapan neydi?

Pixar, başlangıçta Steve'in güçlü bilgisayar üretme arzusuyla kurulmuştu. Fakat işler beklediği gibi gitmeyince beklentilerin altında ilgi gören ürünlerin reklamı için kısa animasyonlar yapmaya karar verdi. Bu çabaların bir ürünü olarak ortaya çıkan Luxo Jr. adlı kısa animasyon, Pixar'ın da logosu hâline geldi.