USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Starship Aracının İlk Yörünge Uçuşu İçin Tarih Belli Oldu

SpaceX, insanlığı Ay’a, Mars’a ve daha da ötesine götürecek uzay aracı Starship için gerekli lisansı aldı. Aracın ilk yörünge uçuşunun pazartesi günü gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Starship Aracının İlk Yörünge Uçuşu İçin Tarih Belli Oldu
15-04-2023 16:52
Google News

Elon ÖZETİ| Musk yönetimindeki uzay şirketi SpaceX, uzun süredir Starship ismi verilen dev roketini geliştiriyordu. Musk, geçtiğimiz günlerde ise Ay ve nihayetinde Mars’a insan taşıyacak roketin yörünge uçuşuna hazır olduğunu açıklamış ve yakın zamanda bu denemenin gerçekleşebileceğini söylemişti. Uçuş için tek engelin ise ABD Federal Havacılık Dairesi’nden (FAA) alınması gereken onay olduğu belirtilmişti.

Bugün ise beklenen haber geldi ve FAA’dan Starship aracının Super Heavy roketiyle birlikte yörünge testi için gerekli izinlerin alındığını duyuruldu. Bunun ardından da uçuşun ne zaman gerçekleştirileceği hakkında ilk bilgiler geldi.

İlk yörünge testinin pazartesi günü gerçekleştirilmesi hedefleniyor

SpaceX, kendi sitesinden yaptığı açıklamada yörünge testini 17 Nisan Pazartesi günü TSİ 15:00’ı hedeflediğini belirtti. Şirket için bir dönüm noktası olacak testte Starship ve Super Heavy roketinin Texas’ta bulunan Starbase üssünden fırlatılacağı aktarıldı.