USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Sovyetler'in Kuyuya Nükleer Bomba Atmasının Sebebi - Webtekno

Nükleer silahların ne gibi korkunç sonuçlara yol açabileceğini farkındayız. Peki hiç, bir dönemler kontrolü kaybedilen gaz kuyularının nükleer patlamalarla önüne geçildiğini duymuş muydunuz?

Sovyetler'in Kuyuya Nükleer Bomba Atmasının Sebebi - Webtekno
19-12-2023 19:37
Google News

Özellikle ÖZETİ| Sovyetler Birliği döneminde, nükleer silahlar genellikle stratejik ve askeri amaçlar için üretilmişti. Dünya genelindeki devletler arasında yaşanan Soğuk Savaş, nükleer silah kullanımını yaygınlaştırmıştı.

Zaten nükleer silahların kullanıldığı yerleri, olayları ve yarattığı yıkıcı sonuçları hepimiz biliyoruz ancak yangını söndürmek için kullanılmasına ne dersiniz?

Özbekistan’ın doğal gaz kuyusunda çıkan yangın, olayların fitilini ateşledi.

doğal gaz

Aralık 1963'te, Özbekistan’ın Buhara şehrine 80 km uzaklıkta yer alan “Urta Bulak”ta gaz kuyusu açılırken 2450 metre derinlikteki kuyunun kontrolü kaybedilmişti. 12 milyon metreküpten daha fazla gaz kaybolmuştu. Bu miktar, koca bir şehrin gaz ihtiyacını karşılayabilecek seviyedeydi.

Bu olaydan sonraki üç yıl boyunca; kuyuyu kapatmak, kaçağı azaltmak ve alevleri söndürmek için birbirinden farklı yöntemlere başvuruldu. Sovyetler, yangın bölgesini topçu ateşine tutmayı bile denedi.

1966 senesinde, akıllarına daha fantastik bir fikir geldi.