USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Sosyal Medyada İyice Görünür Olan Akran Zorbalığı

Bir şiddet biçimi olan akran zorbalığı, son yıllarda iyice artmaya başladı. Özellikle yakın zamanlarda sosyal medyada birbirlerini döven ergenlerin videoları çok fazla dolaşıma girdi. Peki akran zorbalığı neden olur ve nasıl önlenebilir?

Sosyal Medyada İyice Görünür Olan Akran Zorbalığı
30-11-2022 14:52
Google News

Akran ÖZETİ| zorbalığı, çocukların ve gençlerin akademik başarılarını maalesef olumsuz etkileyen bir durumdur. Zorbalık, güçlü olan birinin kendinden daha zayıf, sessiz veya içe kapanık gördüğü birine psikolojik, fiziksel veya sözlü olarak kötü davranışlar uygulaması anlamına geliyor. Bu durum, ilkokuldan liseye hatta bazen üniversiteye kadar görülebiliyor.

Zorba kişinin amacı, yavaş yavaş kurbanı üzerinde hakimiyet kurmak diyebiliriz; ki kurban kişi de zamanla yılmaya başladığı için zorba kişiler amacına ulaşmış oluyor. O zaman gelin, durumun ciddiyetine birlikte bir bakalım. 

Okullarda son sınıf öğrencilerinin, kendilerinden daha alt sınıfta olan kişilere zorbalık yaptıklarını söyleyebiliriz. 

Zorbalık

Hatta bu durum, mağdurun kendi yaşıtları arasında dışlanıp dalga konusu olmasına bile neden oluyor. Çünkü diğer öğrenciler, onun devamlı olarak başka biri tarafından ezildiğini görünce bu kişinin pasif, işe yaramaz ve ezik biri olduğunu düşünüyorlar.