USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Sosyal Medya Linç Kültürü

Sosyal medya, her geçen gün daha korkunç bir hâl alıyor. Bunun en önemli göstergesi de farkında olmadan canlarına kıyan ya da mental sağlığından olan kişiler aslında. Fütursuzca yapılan yorumlar, aslında o kadar masum değil.

Sosyal Medya Linç Kültürü
13-04-2024 10:12
Google News

Dünyanın ÖZETİ| her yerinde milyonlarca insan saatlerini sosyal medyada geçiriyor. Birçok kullanıcı, önüne gelen ve hiç tanımadığı insanlar hakkında yorum yapma hakkını kendinde bulabiliyor. Çoğunlukla da bu yorumlar çok acımasız oluyor.

“Dilin kemiği yok” derler genelde ama bu söz günümüzde “elin kemiği yok” şekline evrildi. Bunlardan biri her an bizim de başımıza gelebilir, tıpkı geçtiğimiz günlerde denize atık boşalttığı iddia edilen kişinin başına geldiği gibi.

Linç kültürü, sosyal medyanın artan kullanımından sonra fazla cüretkâr bir hâl almaya başladı.

sosyal medya linç kültürü

Linç kültürü özellikle teknolojinin ilerlemesi ve sosyal medyanın yaygın kullanımıyla birlikte artık bir moda hâline geldi. Bu davranışın temelinde de kişiye zarar vermek yatıyor. Bu, kişinin toplumsal kimliği, psikolojisi, yaşam tarzı hatta aile hayatını bile etkileyebiliyor.

Sosyal medya, insanlara gündelik hayatta cesaret edemeyecekleri şeyleri söyleme özgürlüğü sağladığı için bazen kontrolsüz duygularla linç girişimleri gerçekleşebiliyor. Bu da insanları incitirken zarar görmelerine de yol açabiliyor.

Sosyal medya linç kültürü, dijital çağın karanlık yüzlerinden birisi.