USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Son Yıllarda Kozmetik Ürünleri Neden Çok Talep Görüyor? - Webtekno

Cinsiyetiniz veya yaşınız ne olursa olsun mutlaka bir kozmetik ürününüz vardır. Bazıları makyaj yapmaz veya saç şekillendirici kullanmaz ama hemen hemen herkesin şampuanı veya güneş kremi bulunur. Kim ne kullanırsa kullansın, veriler gösteriyor ki son yıllarda güzellik endüstri

Son Yıllarda Kozmetik Ürünleri Neden Çok Talep Görüyor? - Webtekno
20-11-2023 18:38
Google News

Güzellik ÖZETİ| endüstrisinin sürekli olarak gelişmiş ürünler ve teknolojilerle karşılaşması, rekabeti canlı tutarken bu da tüketicilerin güzellik ürünlerine olan talebini arttırıyor.

Birçok uygarlık tarafından kozmetik ürünleri hem güzel görünebilmek hem de sağlık açısından yıllardır tercih ediliyor. Ürün çeşitliliğine kolayca ulaşılabilen günümüzde ise kozmetik ürünlere olan yoğun ilgi, toplumsal değişimin de göstergesi durumunda. Güzellik merkezlerinin giderek yaygınlaşması, kozmetik mağazalarının ise indirim olmasa bile sürekli dolu olmasının sebepleri ise psikolojik etmenlerin de çok ötesinde.

Fenomenler tarafından açılan güzellik merkezleri ile kozmetik ürünlere olan ilgi daha da arttı.

dilan polat güzellik merkezi açılış

Sosyal medya fenomenleri başta olmak üzere birçok kişinin güzellik merkezi açması, kozmetik ürünlere artan ilgiden kaynaklıyor. Kadın erkek herkesin kendine daha iyi bakmaya başlaması da güzellik merkezi sektörünü canlı tutuyor.

Franchise almak isteyip hangi sektörde olacağına karar veremeyenlerin de güzellik merkezinde karar kılması işte tüm bunlardan. Bilinen bir markanın şubesi olarak hem var olan marka isminden hem de insanların yoğun rağbet göstermesinden yararlanıyor.

Bazı güzellik merkezleri kendilerine ait ürünleri de satmaya başlayınca sektör daha da çeşitlenip büyüyor. Ancak burada tüketicilerin dikkat etmesi gereken noktadan da bahsetmek gerek. Bazı markalar, ürünleri fason olarak ürettirip kendileri üretmiş gibi reklam yapabiliyor.

Bu yüzden de alınan her ürün gibi kozmetik ürünleri de tüm detayları da incelemekte fayda var. Malum bu aralar elinizi sallasanız güzellik merkezine ve ürünlerine çarpıyorsunuz.

Uzun kuyrukların oluştuğu kozmetik mağazaları, sektörün ekmeğini yiyor.

sephora açılış

Geçtiğimiz günlerde Sephora mağazasının İstanbul Bağdat Caddesi'ndeki açılışında, uzun kuyruk görenleri epey şaşırttı. Kuyruğun sebebi ise markanın, gelen ilk 500 kişiye hediye verecek olmasıydı. Hediye almak isteyen kişiler ise bir gece önceden sandalyesini, suyunu, yemeğini, kitabını alıp beklemeye başladı. Bu olay da gösteriyor ki kozmetik ürünlere olan bağlılık, sandığımızdan daha fazla. 

Tabii ki Sephora'nın yanı sıra Gratis ve Watsons gibi birçok kozmetik mağazaları, uzun yıllardır yüksek doluluk oranlarına sahip. İster indirim olsun ister olmasın birçok kişi ihtiyacı olmasa bile kozmetik ürünlerin arasında dolaşmaktan keyif alıyor. Pek çok markanın ürünlerinin tek bir yerde olması ve karşılaştırma avantajı da tabii ki bu mağazalara duyulan ilgiyi canlı tutuyor.

Kozmetik sektöründeki artışın altında yatan sebepler neler?