USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Son Dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi ziyaret: Kalkınma Yolu Anlaşması'nda imza atıldı!

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ile baş başa görüştü. Görüşmede Kalkınma Yolu dahil iki ülke arasında anlaşmalar imzalandı.

Son Dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi ziyaret: Kalkınma Yolu Anlaşması'nda imza atıldı!
22-04-2024 16:58
Google News

Cumhurbaşkanı ÖZETİ| Erdoğan 12 yıl sonra Irak'ta resmi törenle karşıladı

GALERİNİN DEVAMI <p>Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yıl aranın ardından Irak'a resmi ziyarette bulunuyor. </p><p>Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Irak'ın başkenti Bağdat'a vardı.</p><p>Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Bağdat Uluslararası Havalimanı'nda Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani resmi törenle karşıladı. <a href=Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ikramda bulunuldu.

"><p>Erdoğan ile Dışişleri <a href=Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da Bağdat'a geldi.

"><p>Cumhurbaşkanı Erdoğan, günübirlik ziyareti kapsamında, Bağdat'ta Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ile görüşecek. </p><p>Sudani ortak basın toplantısı düzenleyecek, iki ülke <a href=arasında anlaşmalar imzalanacak.

"><p>Erdoğan, temasları çerçevesinde <a href=daha sonra Erbil'e ziyaret gerçekleştirecek.

"><p>Erbil Uluslararası Havalimanı, ziyaret öncesinde Türkiye, Irak ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrakları ile donatıldı.</p><p> </p><p>Havalimanı ile kent merkezi istikametinde bulunan caddelerdeki bayraklar da dikkati çekti. Başta Serbasti ve Gulan olmak üzere birçok caddede billboardlara İngilizce

">

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'taki resmi ziyaretleri kapsamında, Bağdat'taki Hükümet Sarayı'nda Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile görüştü.

TÜRKİYE İLE IRAK ARASINDA ANLAŞMALAR İMZALANDI!

Baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Başbakanı Sudani nezaretinde iki ülke arasında anlaşmalar imzalandı.

KALKINMA YOLU ANLAŞAMASI'NDA İMZA ATILDI!

Türkiye'nin de önem verdiği Irak Kalkınma Yolu projesi ve Ovaköy Sınır Kapısı için imzalar atıldı.

KALKINMA YOLU PROJESİ NEDİR?
 

Kalkınma Yolu Projesi, Körfez üzerinden denizden Basra’ya, oradan da karayolu ve demiryollarıyla Türkiye’ye ve Avrupa’ya uzanan, Irak ve Türkiye’yi birbirine bağlarken, küresel anlamda da önemli bir ticari koridor oluşturmayı amaçlıyor.
 

Kalkınma Yolu Projesi’nin yaşama geçirilmesi için güvenlik ortamının sağlanmış olması gerekliliği, Bağdat’ın Ankara ile PKK konusunda geçmişe oranla daha fazla işbirliği yapmak istemesinin nedenleri arasında sayılıyor.

Erdoğan, temasları çerçevesinde daha sonra Erbil'e ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak’taki resmî temasları kapsamında, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile görüştü.

12 YIL SONRA RESMİ TÖRENLE KARŞILAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Bağdat Uluslararası Havalimanı'nda Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ve diğer yetkililer resmi törenle karşıladı.

Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da Bağdat'a geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağdat’ta Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile bir görüşme gerçekleştirdi.

TARİHİ ZİYARETTEN İLK GÖRÜNTÜLER GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak'ta resmi törenle karşılandı.

ERBİL KALESİNE TÜRK BAYRAĞI YANSITILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 yıl aranın ardından Irak'a gerçekleştireceği tarihi ziyaret öncesi ülkenin kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil caddeleri Türk bayrakları ve Erdoğan'ın posterleriyle süslendi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Helldivers 2'nin PC Sürümüne PSN Zorunluluğu Geldi
Helldivers 2'nin PC Sürümüne PSN Zorunluluğu Geldi

Sony, Helldivers 2'nin PC sürümü için bir kez daha PSN hesabı zorunluluğu getirdi. Oyuncuların tepkisini çeken olayın nedeni, "güvenlik" olarak gösterildi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu