USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Son Dakika: Türkiye'den Ermenistan'a çağrı!

Son dakika haberi... MSB, 'Ermenistan’ın uzatılan barış elini tutmasını temenni ediyor, Azerbaycan ve Ermenistan arasında kalıcı barışın tesis edilmesine yönelik samimi çabaları desteklediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.' dedi.

Son Dakika: Türkiye'den Ermenistan'a çağrı!
14-09-2023 12:17
Google News

Millî ÖZETİ| Savunma Bakanlığının faaliyetleri başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin olarak haftalık basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

MSB'den yapılan açıklamada, "Hâlihazırda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Azerbaycan ordusunun modernizasyon ve eğitim faaliyetleri ile Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerde mayın/el yapımı patlayıcı arama ve imha faaliyetlerine destek vermeye devam etmektedir. Kafkasya bölgesinin barış içinde geleceğe emin adımlarla yürüyeceğine inanıyor, Ermenistan’ın uzatılan barış elini tutmasını temenni ediyor, Azerbaycan ve Ermenistan arasında kalıcı barışın tesis edilmesine yönelik samimi çabaları desteklediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz." denildi.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirilen toplantıda şu bilgiler paylaşıldı:

SON BİR HAFTADA 44 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

Harp tarihinin en uzun meydan muharebesi olan ve savunmadan taarruza geçişimizin sembolü hâline gelen Sakarya Meydan Muharebesi’nin 102’nci, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümünü bir kez daha 19 Eylül Gaziler Günü ile Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanı ve “Mareşal” rütbesi verilişinin 102’nci yıl dönümünü ise şimdiden kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere millî mücadele kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; hayatta olan gazilerimize ve fedakâr ailelerine sağlık ve esenlikler diliyoruz.

Yine, 133 yıl önce Türk-Japon dostluğu için yola çıkan ve dönüş yolunda fırtınaya yakalanarak batan Ertuğrul fırkateynindeki şehitlerimizi de rahmetle yâd ediyoruz.

Ayrıca İtalya'da düzenlenen Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa Şampiyonu olan Down Sendromlu Türkiye Futsal Millî Takımımızı kutluyor, şanlı bayrağımızı gururla dalgalandıran kahraman evlatlarımıza her daim başarılar diliyoruz.

Millî Savunma Bakanlığının tüm birlik ve kurumları ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için kendisine tevdi edilen tüm görevleri azim ve kararlılıkla yerine getirmeye, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında daha büyük daha güçlü bir Türkiye için büyük bir şevk ve gayretle çalışmaya devam etmektedir.