USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Son dakika... Mustafa Sarıgül canlı yayında Erzincan'daki başarısının sırrını anlattı

Son dakika... CHP'den Erzincan milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül Halk TV canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Birinci turun galibi sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur diyen Sargül, Tüm Türkiye'de sandıklara hakim olmamız lazım. Mutlaka ıslak imzaların parti genel merkez

Son dakika... Mustafa Sarıgül canlı yayında Erzincan'daki başarısının sırrını anlattı
17-05-2023 14:28
Google News

Türkiye ÖZETİ| Değişim Partisi Genel Başkanı ve resmi olmayan sonuçlara göre CHP'den Erzincan Milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül, Halk TV'de Şule Aydın'ın konuğu oldu.

Burada ilk tur sonuçlarına ilişkin değerlendiremelerde bulunan Sarıgül, "Birinci turda iktidar kaybetmiştir. İktidarın sunduğu projelere vatandaşlarımız ben güvenmiyorum demiştir. Birinci turun galibi sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur" dedi.

Sarıgül, şöyle devam etti:

"İkinci tur içinde barış diyen, demokrasi diyen, inançlara saygılı laiklik diyen, kadın hakları diyen, doğa diyen bütün unsurların birleşmesi lazım. Şu anda kırgınlık, küskünlük zamanı değil. Armudun sapı, üzümün çöpü deme zamanı değil. 10 günlük süre içerisinde Erzincan'da uyguladığımız sistemi uygulamamız lazım."

Sarıgül'ün açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

* Ben Erzincan'da adaylığım açıklandığı andan itibaren sabah 06'dan gece 11'e kadar arkadaşlarımla çalışma yaptım. Bir siyasi evde oturamaz. Siyaset koşturacaksınız, coşturacaksınız, yurttaşlarımızla hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden çalışacaksınız.

* Seçim günü sabah saat 06.00'da sandıklar kurulmaya başlarken okulları gezdim, gece saat 11'e kadar sandık başından ayrılmadık. 980 sandığımızın yüzde 85'inde sandıklara hakim olduk. Yüzde 10 da, yüzde 15 de çok uzak köylerimiz olduğu için oralara hâkim olamadık.

* Genel seçim sonucu etkilemeyecek, maddi hataların olduğu itirazları yaptık, o itirazlar da seçim kurulları tarafından değerlendirildi. Tüm Türkiye'de sandıklara hakim olmamız lazım. Mutlaka ıslak imzaların parti genel merkezlerine gelmesi lazım. Birinci turda iktidar kaybetmiştir. İktidarın sunduğu projelere vatandaşlarımız ben güvenmiyorum demiştir. Birinci turun galibi sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur.

ERZİNCAN'DAKİ BAŞARISININ SIRRINI ANLATTI

* İkinci tur içinde barış diyen, demokrasi diyen, inançlara saygılı laiklik diyen, kadın hakları diyen, doğa diyen bütün unsurların birleşmesi lazım. Şu anda kırgınlık, küskünlük zamanı değil. Armudun sapı, üzümün çöpü deme zamanı değil.

* 10 günlük süre içerisinde Erzincan'da uyguladığımız sistemi uygulamamız lazım. Erzincan'da gönüllere hitap ettik, duygusal bir kampanya yaptık, hemşerilik duygusunu, toplumsal barışı ön plana çıkardı. Erzincan'a tam 25 gün boyunca oy konuşmadım, oy almaya değil önce gönülleri almaya geldim. Geçmişte iki dönem parlamentoya vekil gönderememiş bir ilimizdi.

* Hani köyde, hangi ilçede ne söylemem gerektiğini çok iyi biliyordum. Bunu ben bilmiyordum, Erzincan'da çok başarılı bir teşkilatımız var. Onun başkanı Erdem Topçu... Onlara saygılarımız, sevgilerimi sunuyorum. Başarının göstergesi kararlı, verimli ve uyumlu çalışmaktır.

* Kamuoyunun şunu bilmesin istiyorum. Türkiye'de başkanlık sistemi doğru olmamıştır, Türkiye'yi iyi bir noktaya taşımamıştır. Ecevit, Demirel, Özal, Erbakan döneminde bakanlar kurulu planlanırken 7 bölgenin 7 bakanı olurdu. Biz tarafsız cumhurbaşkanından yanayız. Türkiye'yi normalleştirecek isim sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur.

* Sayın Kılıçdaroğlu ekonomiyi düzlüğe çıkaracak olan isimdir. İnanın ki sadece kendisine oy verenlerin cumhurbaşkanı olmaz, kendisine oy vermeyen AK Partili, MHP'li vatandaşlarımızın da hukukunu korur.

* Türkiye'de uzlaşmacı isim, toplumsal barışı sağlayacak, kardeşlik hukukunu tesis edecek isim sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Sayın Kılıçdaroğlu yurttaşlarımızı bana oy verdi vermedi diye ayırmaz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığında yurttaşlarımızın yüzde 100'ünün yüzü güler, yüzde 100'ü mutlu olur. Demokratik parlamenter sisteme geçilmesi için sayın Kemal Kılıçdaroğlu en doğru isimdir. Mütevazı kişiliği, hiçbir egosu olmayan, Türkiyemizin normalleşmesi için en doğru kişidir.

AYRINTILAR GELECEK...


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Epic Games İndirimlerinde Fiyatı Düşen Yüksek Metascore'lu Oyunlar
Epic Games İndirimlerinde Fiyatı Düşen Yüksek Metascore'lu Oyunlar

Epic Games, yakın zamanda birçok oyunun fiyatını düşüren Mega İndirim kampanyasını başlatmıştı. Biz de bu kampanyada fiyatı düşen, eleştirmenlerden iyi puan almış bazı oyunları derledik.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu