USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Son Dakika... İsrail Ordu Sözcüsü duyurdu: Rehineler için kara baskını yapılıyor!

Son dakika haberi... İsrail Ordu Sözcüsü: Kara güçleri rehine aramak için Gazze'ye girdi. Rehineler için sınırlı kara baskını yapılıyor.

Son Dakika... İsrail Ordu Sözcüsü duyurdu: Rehineler için kara baskını yapılıyor!
23-10-2023 11:08
Google News

SON ÖZETİ| DAKİKA HABERİ: İşgalci İsrail güçleri, hedef gözetmeksizin Gazze'de orantısız güç kullanmaya devam ediyor. İsrail uçakları Gazze'deki Cebaliya, El-Bureyc ve Nusayrat mülteci kampları ile Beyt Lahiya bölgesinde sivillerin yaşadığı çok sayıda eve hava saldırısı düzenledi.

Filistin medyasının 7 Ekim'den bu yana "en ağır bombardıman" olarak nitelendirdiği İsrail hava saldırılarında son 24 saat içinde Gazze genelinde en az 400 Filistinli şehit oldu.

İşte dakika dakika İsrail-Filistin savaşından gelişmeler:

10.50 - İsrail Ordu Sözcüsü: Kara güçleri rehine aramak için Gazze'ye girdi. Rehineler için sınırlı kara baskını yapılıyor.

 10.48 - Kanada Başbakanı Trudeau, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile telefonda görüştü.

Görüşmede, İsrail'in "meşru müdafaa hakkını" savunduklarını belirten Trudeau, (Hamas tarafından tutulan) rehinelerin "derhal serbest bırakılması" gerektiğini söyledi.
 

Trudeau, Gazze'de barışın sağlanması için çözüm bulunması gerektiğini dile getirdi.
 

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Ahmed Hussen'in, Refah Sınır Kapısı'nın açılmasını memnuniyetle karşıladığı bildirildi.
 

CTV News'in haberine göre, Kanada Savunma Bakanı Bill Blair, yaptığı açıklamada, Kanada ordusu tarafından yapılan bağımsız bir incelemenin ardından, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesini İsrail'in vurmadığı konusunda "neredeyse emin" olduklarını söyledi.
 

Yalan terörü tam gaz! İsrail'in 'kanıt' diye paylaştığı videonun aslı ortaya çıktıYalan terörü tam gaz! İsrail'in 'kanıt' diye paylaştığı videonun aslı ortaya çıktı
Blair, saldırının Gazze Şeridi'nden atılan "hatalı bir roket" nedeniyle gerçekleşmiş olmasının "daha olası bir senaryo" olduğuna inandıklarını kaydetti.

 

10.13 - ABD Başkanı Biden, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere'nin liderleriyle görüştü

ABD Başkanı Joe Biden, sanal toplantıda görüştüğü Kanada, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere'nin liderleriyle İsrail-Filistin çatışmasını ele aldı.
 

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Biden, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin bir sanal toplantı gerçekleştirdi.
 

Toplantıda liderler, İsrail'in "terörizme karşı kendini savunma hakkını desteklediklerini" yineledi ve sivillerin korunması için uluslararası insancıl hukuka uyma çağrısı yaptı.
 

ABD'li 2 esirin serbest bırakılmasından duydukları memnuniyeti dile getiren liderler, tüm esirlerin serbest bırakılmasını istediklerini kaydetti.
 

10.13 - İsrail güçleri bu sabah Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya ve Feluca bölgeleri ile orta kesimindeki Deyr el-Belah kentini bombaladı.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne bu sabah düzenlediği saldırılarda 27 Filistinlinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.
 

Gazze'deki İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya ve Feluca bölgeleri ile orta kesimindeki Deyr el-Belah kentini bombaladığı belirtildi.
 

İsrail'in Cibaliya bölgesinde "El-Bataş" ailesinin evini, Feluca Mahallesi'nde ise bir apartman dairesini hedef alması sonucu 17 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı kaydedildi.
 

Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde "Ebu Dan" ailesinin evinin bombalanması sonucu 10 kişinin yaşamını yitirdiği aktarıldı.

09.59 - İsrail güçleri, Batı Şeria'da gece başlattığı gözaltı operasyonlarını sabah saatlerinde de sürdürdü.

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın birçok kentinde gece başlayan baskınlarında gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 70'e yükseldi.
 

Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail güçleri, Batı Şeria'da gece başlattığı gözaltı operasyonlarını sabah saatlerinde de sürdürdü.
 

Batı Şeria'nın Ramallah, El Halil, Beytullahim, Tulkerim ve Eriha kentlerinde şu ana kadar 70 Filistinli, İsrail güçlerince gözaltına alındı.
 

İsrail ordusunun saldırılardan kaçarak Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentindeki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) bağlı bir okula sığınan Filistinliler, zor şartlar altında hayatlarını sürdürüyor. Sığınacak güvenli bir yer arayan Filistinli ailelerin okuldaki sayıları gittikçe artıyor.

09.38 - İsrail ordusu bir günde Gazze Şeridi'nde 320 noktayı vurarak 400 Filistinliyi şehit etti.

İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi'ne son bir gün içerisinde düzenlediği saldırılarda 320 noktayı vurarak çoğu çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşan 400 Filistinliyi öldürdü.
 

Sivil katliamının durdurulması yönünde dünyadan gelen çağrılara rağmen İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik saldırılarını artırarak sürdürüyor. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, son bir gün içerisinde Gazze Şeridi'ndeki 320 noktanın vurulduğu bildirildi.
 

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, bu saldırılarda 400 Filistinli hayatını kaybetti. WAFA'nın kentteki sağlık kaynaklarından aktardığı bilgilere göre, ölenlerin yüzde 70'ini çocuklar, kadınlar ve yaşlılar oluşturuyor.
 

Bu son kayıplarla birlikte 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları sonucu Gazze Şeridi'nde. hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 4 bin 700'e yükseldi.
 

İşgalci İsrail ordusundan Batı Şeria'da peş peşe gece baskınlarıİşgalci İsrail ordusundan Batı Şeria'da peş peşe gece baskınları

HASTANE ÇEVRELERİ SALDIRI ALTINDA

İsrail savaş uçakları Gazze'nin orta kesimlerindeki Şifa Hastanesi ve Kudüs Hastanesi çevrelerini de hedef aldı.

Filistin Kızılay'ı, saldırılara ilişkin, "Gazze'deki Kudüs Hastanesi yakınlarında şiddetli bombalamalara tanık oluyoruz. Hastanede meydana gelebilecek her türlü bombalamadan uluslararası toplumu sorumlu tutuyoruz ve hastanede 12 binden fazla yerinden edilmiş kişinin bulunduğu konusunda uyarıyoruz." açıklamasında bulundu.

"HASTANELERİ BOŞALTIN!"

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "İsrail, Gazze'deki birçok hastanenin boşaltılmasını istedi. Hastaneler tahliye edilmezse vuracağını söyledi." denildi.

Şifa Hastanesi'nin içinde en çok yaralı barındıran tıp merkezi olduğu biliniyor.

Türkiye'den Gazze seferberliği! MSB'den son dakika yardım açıklamasıTürkiye'den Gazze seferberliği! MSB'den son dakika yardım açıklaması

KARA HAREKATINA HAZIRLIK 

İsrail ordusu daha önce yaptığı açıklamada, savaşın bir sonraki aşamasına (kara harekatı) hazırlık amacıyla Gazze'de İsrail güçlerinin karşılaşabileceği tehditleri azaltmak için hava saldırılarını yoğunlaştırdığını duyurmuştu.

4 BİN 700 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU 

Gazze'ye yönelik yürütülen saldırıların 16'ncı gününde İsrail savaş uçakları ve topçu atışlarıyla eşzamanlı kentin çeşitli bölgelerindeki yerleşim yerlerine düzenlenen bombardımanlarda en az 25 katliam gerçekleştirdi.

Kentin birçok bölgesine havadan ve karadan yürütülen saldırılar sonucu bir günde 400'den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

WAFA'ya göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinli sayısı 4 bin 700'e yükseldi.

Ölenlerin yüzde 70'ini çocuklar, kadınlar ve yaşlılar oluşturuyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
OpenAI, ChatGPT İçin Arama Fonksiyonu Üzerinde Çalışıyor
OpenAI, ChatGPT İçin Arama Fonksiyonu Üzerinde Çalışıyor

OpenAI'ın ChatGPT içinde arama yapılabilmesini sağlayacak bir özellik üzerinde çalıştığı iddia edildi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu