USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Son dakika: Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması ve engelli ve yaşlılara bayram müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 8 saat süren kabine toplantısı sona erdi. Bayram ikramiyesi artacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dakika açıklamalarda bulunuyor.

Son dakika: Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması ve engelli ve yaşlılara bayram müjdesi
14-06-2023 23:13
Google News

Son ÖZETİ| dakika haberi: Beştepe'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde öncelikli gündemin ekonomi olduğu ve 8 saat süren kabine toplantısı sona erdi. Yeni Toplantıda iç ve dış siyasette yaşanan gelişmeler kabine toplantısında değerlendirildi. Enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele için atılacak adımlar görüşüldü. Asgari ücrete yapılacak ara zam konusu da toplantıda ele alındı.

'TERÖR ÖRGÜTLERİYLE İÇERİDE, DIŞARIDA DAHA KARARLI MÜCADELE EDECEĞİZ'

Ülkemize hizmet davamıza kaldığımız yerden devam ediyoruz, hiçbir gecikmeye mahal vermeden Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz. 3 Kasım 2002 seçimleriyle başlayan ülkemizin siyasi istikrar ortamı, yeni sistem sayesinde artış kurumsallaşmıştır. Bundan sonra asırlık hayallerimizi daha süratle gerçekleştireceğiz. Zorlukların, engellerin üstesinden çok daha kolay geleceğiz. Vatandaşımızın hayatına yönelik yenilikleri arttıracağız. Terör örgütleriyle içeride ve dışarıda daha kararlı mücadele edeceğiz.

'AK PARTİ'NİN SEÇİMİ KIRSAL KESİMDEKİ OYLARLA KAZANDIĞINI SÖYLECEK KADAR REZİL HALE GELDİLER'

AK Parti'nin seçimi kırsal kesimdeki oylarla kazandığını söyleyecek kadar rezil hale geldiler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Köylü milletin efendisidir' sözünü görmezden geleceksin. Bu nasıl iştir. Köylü de, şehirli de sandıkta cevabı veriyor. Vatandaşı 500 lira ile oyunu satmayla itham etmenin hiçbir açıklaması yoktur. 6 oktan biri güya halkçılık olan bir partinin genel başkanından gelmesi de ayrıca bir skandaldır. Ürkütücü ve utanç vericidir. Bunların millete bakışı asla ve asla değişmiyor. Milleti hizmete ve hürmete layık görmeyen zihniyetin Türkiye Yüzyılı'nda yeri yoktur. Seçmeni suçlama hastalığından bir anca kurtulmasını diliyoruz. Muhalefetin millete ve milletin tercihlerine saygı duymayı artık öğrenmesi gerektiği kanaatindeyiz.

'ÇİFTÇİMİZİ, ÜRETİCİMİZİ, KÖYLÜMÜZÜ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Demokrasimiz ayağına vurulan son zinciri de kırmaya ulaşmıştır. İnşallah görev süremiz boyunca Türkiye'yi sivil bir anayasa ile buluşturmak için çalışacağız. Aziz Milletim Bakan arkadaşlarımızı kendi alanlarında yetkin ve vizyoner isimlerden belirledik. Bir önceki kabinemizin eser ve hizmetlerine yenilerini eklemek için yeniden işe koyulduk. Çiftçimizi, üreticimizi, köylümüzü desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye'nin kalkınmasına omuz veren kim varsa tüm imkanlarımızla yanında olacağız. Biz bu milletin efendisi değil, hizmetkarıyız. İşte bizim aramızdaki fark bu.

ENGELLİ VE YAŞLILARA BAYRAM MÜJDESİ

Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Temmuz ayı engelli ve yaşlı aylıklarının ödemesini erkene alıyor ve 1 milyon 400 bin kardeşimizi Kurban Bayramı öncesinde sevindiriyoruz. Toplam 19 milyar lira ödeme gerçekleştireceğiz.

ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücret komisyonumuz çalışmalarına başladı. İnşallah tüm tarafların içine sinecek hayırlı bir neticeye ulaşacağımıza inanıyorum. Memur maaş artış oranlarıyla ilgili Meclis sürecini yakında başlatıyoruz. Grubumuzun meclise sunacağı konulardan ilki bu olacaktır. Milletimizin refahını arttıracağız. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Bey hükümet programımızı hazırlamak üzere görevlendirdik. 12. Kalkınma programımızdan, orta vadeli ve yıllık programlara kadar yol haritamızı milletimizle paylaşacağız.

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et