USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sokak ortasında 19 yaşındaki Asiye Nur'u vuran sanığa müebbet

Esenler'de, 19 yaşındaki Asiye Nur Atalay'ın kendisine saplantılı olan Ümit Karakoyun tarafından sokak ortasında öldürülmesine ilişkin davada kakar çıktı. Karakoyun, 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapisle cezalandırıldı.

Sokak ortasında 19 yaşındaki Asiye Nur'u vuran sanığa müebbet
12-12-2023 20:22
Google News

Asiye ÖZETİ| Atalay cinayetinde kan donduran detaylar!

GALERİNİN DEVAMI <p>Esenler'de 19 yaşındaki Asiye Nur Atalay'ı öldüren Ümit Karakoyun tutuklandı. Asiye Nur Atalay ve ailesinin 2020 yılında Ümit Karakoyun'dan şikayetçi olduğu öğrenildi.</p><p>Esenler, Dereboyu caddesi üzerinde dün saat 00.35 sıralarında meydana gelen olayda Asiye Nur Atalay, Ümit Karakoyun tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Olaydan <a href=sonra harekete geçen polis şüpheliyi Arnavutköy'de gözaltına aldı.

"><p><strong>CEZAEVİNDEN 6 AY ÖNCE ÇIKMIŞ</strong><br /><br />Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada olayla <a href=ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Daha önce 14 kez suç kaydı bulunan Ümit Karakoyun'un "Uyuşturucu ticareti yapmak", "Yaralama" gibi suçlardan gözaltına alındığı ortaya çıktı.

"><p>Organize şekilde <a href=uyuşturucu ticareti yapmak suçundan yaklaşık 1,5 ay cezaevinde kalan saldırganın yaklaşık 6 ay önce tahliye olduğu ancak yargılamasının sürdüğü belirlendi. Ümit Karakoyun'un bir süre amcasının yanında tekstil atölyesinde çalıştığı ancak uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle amcası tarafından işten kovulduğu öğrenildi.

"><p>Polis soruşturması sonucu Ümit Karakoyun'un cezaevine girdikten sonra Asiye Nur Atalay'la ilişkisinin koptuğu hatta son <a href=zamanlarda genç kızın, Ümit Karakoyun'un telefonunu engellediği tespit edildi.

"><p><strong>SOSYAL MEDYADA SON CANLI YAYININI İZLEMİŞ</strong><br /><br />Cinayet büro amirliği ekipleri şüphelinin <a href=olay günü Atalay'ın sosyal medya hesaplarından yaptığı canlı yayının ardından takibe aldığını belirdi. Canlı yayını izledikten sonra sokağa çıkan saldırganın bir süre sonra genç kızı evine giderken görerek yanına yaklaştığı belirlendi.

"><p><strong>YANLIŞLIKLA VURDUĞUNU İDDİA ETTİ </strong><br /><br />Kendisini sorgulayan polislere amacının konuşmak olduğunu söyleyen Ümit Karakoyun'un bir anda çevresinde polis olduğundan şüphelenerek belindeki silahı çıkarıp genç kızın çantasına koymaya çalıştığını <a href=iddia etti. Saldırgan, genç kızın silahı istememesi yüzünden aralarında yaşanan kargaşa sırasında silahın patladığını ve Atalay'ın vurulduğunu iddia etti.

"><p><strong>GÖRÜNTÜLER YALAN SÖYLEDİĞİNİ ORTAYA ÇIKARDI, TUTUKLANDI</strong><br /><br />Ancak polis olayla ilgili elde ettiği görüntülerde şüphelinin genç kızı, bir otomobilin çevresinde kovaladığını bu <a href=sırada göğsünden vurduğunu belirledi.

"><p>Yere düşen genç kızın kısa süre sonra yerden kalkmaya çalışmaya başlaması üzerine şüphelinin <a href=geri dönerek bu kez Asiye Nur Atalay'ı bu kez başına ateş ederek öldürdüğü belirlendi.

"><p>Poliste işlemleri tamamlanan saldırgan Bakırköy Adalet Sarayı'na sevkin edilmişti. 19 yaşındaki Asiye Nur Atalay'ı öldüren Ümit Karakoyun <strong>'Kasten öldürme'</strong> suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.</p><p>Esenler’de Asiye Atalay’ı öldürdükten sonra kaçan saldırgan Ümit Karakoyun Arnavutköy’de bir eve saklandı. Karakoyun’un saklandığı evdeki <a href=arkadaşı yaşananları anlatırken olayda kullanılan silah bir koltuğa saklanmış şekilde bulundu.

"><p><strong>Kendi rızasıyla evinin kapısını polislere açan genç cinayet sonrasındaki Ümit Karakoyun'u şöyle aktardı:</strong></p><p><strong>ASİYE'Yİ ÖLDÜRDÜKTEN SONRA GELDİ

"Sigara aldık. Ümit ve bir abi buraya geldi. Karnım aç dedi. Buraya geldik. Silahı belindeydi. Ben yerde oturdum. Ümit de buradaydı (Kanepenin yanında). (Koltuğu işaret ederek) Silahı naptığını ben görmedim."

"><p>Arkadaşının anlattığı ve işaret ettiği noktada koltuğun baza bölümünün kenarına saklanmış silahı polis ekipleri buldu.</p>

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Ümit Karakoyun getirilirken tutuksuz sanık Mesut Gezer, maktulün ailesi ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. 

"SANIK KIZINA SARILABİLİYOR AMA BEN KIZIMIN SADECE TOPRAĞINA SARILABİLİYORUM" 

Ümit Karakoyun tarafından öldürülen Asiye Nur Atalay'ın ablası Selen Atalay duruşmada, "Dün annemin doğum günüydü. Biz normalde kardeşimle hediye alıp anneme sürpriz yapardık. Kardeşimin eksikliğini her geçen gün daha fazla hissediyorum. Buna sebep olanların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum" dedi.  

Anne Rahşan Atalay ise gözyaşları içerisinde, "Sanık Mesut Gezer kızı olduğunu söylüyor. Benim de kızım vardı. O kızına sarılıyor ama ben gidip kızımın sadece toprağına sarılabiliyorum. İki sanığın da en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum" diye konuştu.

"İSTEMEYEREK VURDUM" 

Ümit Karakoyun savunmasında pişman olduğunu belirterek, "Yaptıklarımdan utanç duyuyorum. İstemeyerek vurdum. Asiye yüzüme tükürmeseydi, Mesut bana silah vermeseydi bunlar olmayacaktı. Benim de bir kız kardeşim var" ifadelerini kullandı. 

Olayla hiçbir bağlantısının olmadığını söyleyen Mesut Gezer ise, "Silahı ben vermedim. Maktulün ailesini de tanımıyorum. Beraatimi istiyorum" dedi. 

Mahkeme Ümit Karakoyun'un 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına karar verirken Mesut Gezer'in 'Kasten öldürmeye yardım etme' suçundan 15 yıl hapis cezasına hükmedildi. Gezer'in hüküm ile birlikte tutuklanmasına da karar verilirken 2 sanığa ayrıca 'Ruhsatsız silah, bıçak, mermi bulundurma veya taşıma' suçundan da ayrı ayrı 2 yıl hapis cezası ve bin 200 TL para cezası verildi. 

Duruşma sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Asiye Nur Atalay'ın ablası Selen Atalay, "Kardeşim bundan sonra benim yanımda hiç olamayacak. Sanıklar en ağır cezayı alsınlar diye biz mücadelemize devam edeceğiz. Çıkan karardan memnun değiliz. Ağırlaştırılmış müebbet istiyoruz. Bizler gibi kimse bu duruma gelmesin" dedi. Anne Rahşan Atalay da benzer ifadeleri kullanarak kızının hakkını sonuna kadar savunacağını söyledi. 

İDDİANAMEDEN 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Ümit Karakoyun hakkında 'Kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Diğer sanık Mesut Gezer hakkında ise 'Kasten öldürmeye azmettirme' suçundan müebbet hapis ve 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar cezalandırılması istendi.

19 yaşındaki Asiye'yi öldüren sanık için istenen ceza belli oldu!19 yaşındaki Asiye'yi öldüren sanık için istenen ceza belli oldu!

Asiye'nin annesi: Bir kere yüzüne tüküreyim, başka bir şey istemiyorumAsiye'nin annesi: Bir kere yüzüne tüküreyim, başka bir şey istemiyorum


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
O ülkede
O ülkede "12345" şifresini kullanmak artık yasak! Yeni kararı açıkladılar...

Tüm akıllı cihazların asgari güvenlik standartlarını karşılamasını öngören yeni yasalar uyarınca İngiltere'de 'admin' ya da '12345' gibi zayıf şifrelerle gelen teknolojiler yasaklanacak.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu