USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Snapchat, Platforma Gelecek Yeni Özelliklerini Duyurdu

Snapchat, sosyal medya platformlarını yeniden şekillendirmeye aday son teknoloji özelliklerini duyurdu. Evet, son teknoloji; çünkü işin içinde fazlasıyla yapay zekâ var.

Snapchat, Platforma Gelecek Yeni Özelliklerini Duyurdu
20-04-2023 21:38
Google News

2011’de ÖZETİ| yayımlanan Snapchat, dünya çapında halen popüler olsa da ülkemizde bu popülerliğinin büyük bölümünü yitirdi. Bu küresel popülerliği sayesinde Snapchat, kendi teknolojilerine yaptığı yatırımlarla sosyal medya platformlarını şekillendirmeye devam ediyor.

Hikâyeler gibi günümüzün en çok kullanılan özelliğinin ilk fikir sahibi olan platform, bugün diğer platformların yakında ‘ödünç almasını’ bekleyebileceğimiz yeni özellikler tanıttı. Yapay zekâ, Snapchat için öne çıkan bir alan oldu.

Yapay zekâ sohbet botu artık tüm kullanıcılar için yayınlandı:

snapchat my ai

Daha önce yalnızca Snapchat+ kullanıcıları için yayımlanan ve GPT tabanlı olan sohbet botu, artık her Snapchat kullanıcısı için kullanılabilir oldu. “My AI” adlı bot ile baş başa sohbetin yanı sıra arkadaş gruplarınıza ekleyebilecek, Snap Map üzerinde kendisinden tavsiyeler alabilecek ve hatta kendisine Snap göndererek metin tabanlı cevap alabileceksiniz.

Üstelik Snapchat, My AI’ın yakında yapay zekâ tarafından üretilen Snapler gönderileceğini de açıkladı.

Snapchat’te artık hikâyeleriniz sadece takipçileriniz tarafından görüntülenmeyecek:

snapchat

Snapchat, artık sosyal medya platformlarında daha ne olabilir diye düşünürken zekice bir hamleye imza attı. İçerik üreticileri, sadece takipçileri için değil, herkesin karşısına çıkabilecek Hikâyeler paylaşabilecek. Üstelik bu Hikâyeler ile para da kazanılabilecek.

Yeni oluşturulan fon programı kapsamında 50 bin takipçi ve aylık 25 milyon Snap görüntülenmesi alan kullanıcılar, her ay 10 hikâye paylaşmaya devam ettikçe gelir elde edebilecek. Bu paranın kaynağı elbette platformda görüntülenen reklamlar olacak.

Sadece herkese açık hikâyeler değil, iki yeni hikâye türü daha kullanıma sunuldu: