USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Size Yalan Söylendiğini Beden Diline Bakarak Anlama Yöntemi

Hepimiz "pembe yalan" da olsa yalan söylüyoruz. “Ben yalan söylemem.” diyen yalan söylüyordur. Bunu söylerken karşınızdaki, beden dilinden biraz olsun anlayan biriyse yalanınız çok kolay bir şekilde ortaya çıkabilir. Eğer siz karşınızdakinin yalan söyleyip söylemediğini a

Size Yalan Söylendiğini Beden Diline Bakarak Anlama Yöntemi
02-03-2024 20:28
Google News

Yalan ÖZETİ| söyleyen bir kişide pek çok nicel işaret ortaya çıkabilir. Elbette bu işaretlerin hepsinin yüzde yüz yalan işareti olduğunu söyleyemeyiz ancak araştırmalar, yalan söylerken görülen potansiyel beden dili ipuçlarını yıllardır ortaya koyuyor.

İçeriğimizi okuduktan sonra kendi beden dilinize hakim olmaya çalışırken saçmalayabilir ya da karşınızdakinin beden diline odaklanmaktan söylediklerini dinleyemeyebilirsiniz. Haydi başlayalım.

Beden dili bilmek, suç vakalarında ve olayların çözülmesinde büyük önem taşıyor.

seri katil

Biz fark etmesek de iletişim, sözlü dilden ziyade beden diliyle gerçekleşiyor. Ağızdan çıkan bir cümlenin yanında kullanılan beden dili, çok daha fazla şey anlatıyor. Özellikle suç vakalarında; şüphelilerin ya da tanıkların duygu durumları, tepkiler, hareketler, mimikler; kısacası beden diline dahil olan her şey suç mahallinde bulunan kanıtlar kadar değerli.

Üstelik bu şekilde çözüme kavuşan birçok vaka var. Biz şimdilik karmaşık yönlerine girmeden sadece günlük hayatta karşılaşılması olası, basit örnekler üzerinden ilerleyeceğiz. Konuya ilgi duyup daha detaylı bilgi edinmek isterseniz beden dili uzmanlarının bilimsel makalelerine göz atabilirsiniz.

Yalan söylerken elleri kullanmaya yatkınlık artar.