USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Sivrisinek Sürüleri Neden Başımızın Üstünde Dönerek Uçar?

Sıcak yaz günlerini kabusa çeviren sivrisinekler hakkında yeterince bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyor musunuz? Bu garip canlıların en fazla insan öldüren hayvanlar listesinin başında geldikleri bilgisini verdikten sonra birazdan bahsedeceğimiz konu ufkunuzu daha da genişletebilir.

Sivrisinek Sürüleri Neden Başımızın Üstünde Dönerek Uçar?
10-04-2023 23:12
Google News

Hayatımızda ÖZETİ| hepimizin en az bir kez sivrisinek sürüsüyle karşılaştığı olmuştur. Çoğu zaman yaz akşamları görülen bu sürüler, genelde başımızın üstünde uçuşurlar. Bizim anlam veremediğimiz bu hareketin aslında birçok sebebi varmış!

Bir sivrisinek sürüsünün başınızın üstünde mesken tuttuğunu görünce kovmak bazen çok meşakkatli bir iş haline gelir. Bu hareketi sadece sivrisineklerde görsek de hayvanlar aleminde durum hiç öyle gözükmüyor.

Aslında sivrisineklere özgü bir davranış olmayan bu kafada uçuşma ritüelini, uçan böceklerin çoğu yapıyor.

sinek sürüsü

Bizlerin, sadece yazın sivrisineklerde rastladığımız bu sürüyle gezme durumu, göremesek bile uçuşan böceklerin hemen hemen hepsinde görülüyor. Araştırmalara göre bu hareketlerinin birkaç sebebi var.

Bedensel bir aktiviteden sonra vücudumuzdan yayılan ısı, karbondioksit ve koku miktarı artışı, bizi onlar için daha cazip kılıyor.