USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Servis Sağlayıcıları, Hareketlerimizin Ne Kadarını Görüyor?

Aldığınız tüm gizlilik önlemlerine, açtığınız her gizli sekmeye rağmen sizi izleyebilen biri var… İnternet servis sağlayıcınız! Peki tam olarak ne kadar şeye erişebiliyor ve neden bunu yapıyor?

Servis Sağlayıcıları, Hareketlerimizin Ne Kadarını Görüyor?
24-04-2024 16:38
Google News

Telif ÖZETİ| hakkıyla korunan şarkı ya da filmleri torrent ile mi indiriyorsunuz? Ailenizin bilmesini istemeyeceğiniz sitelere mi giriyorsunuz? Kimsenin görmesini istemeyeceğiniz saçma sorguları mı aratıyorsunuz? Tüm bunlar için ne kadar güvenlik önlemi alırsanız alın, internet sağlayıcınız işin içine girdiğinde tahmin ettiğinizden çok daha fazlasını görüyor.

Kendinizi biraz daha güvensiz hissetmeye hazırsanız internet servis sağlayıcınızın yaptığınız taramaların ne kadarına erişebildiğini ve bunu nasıl kullanabildiğini anlatalım.

Tarama geçmişiniz, bir yerlerde her zaman saklı.

gizli sekme

Tarama geçmişinizi temizlemek ya da gizli sekme açmak, hareketlerinizin izlenmemesi için alabileceğiniz temel güvenlik önlemi olabilir. Bunlar bilgisayarınızı kullanan birinin ya da reklamcıların hareketlerinizi görmesini engellese de internete erişiminizi kontrol eden servis sağlayıcınız her şeyi görmeye devam eder. IP adresiniz ve konumunuz dahil…

Hatta başka birinin WiFi’ını kullanıyorsanız onun servis sağlayıcısı, etkinliğinizi izlemeye devam eder. Eh, kullandığınız cihazı da görebildikleri için sizi takip etmek pek de sorun olmaz.