USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Seçim öncesi son hafta! Piyasalarda beklentiler neler?

Ekonomi - Seçim yaklaştıkça piyasalar hareketleniyor. Uzmanlar, mevcut ekonomi politikalarının korunması halinde piyasalarda seçim sonrası iyimser havanın hakim olacağını belirtiyor.

Seçim öncesi son hafta! Piyasalarda beklentiler neler?
25-03-2024 13:53
Google News

Piyasalarda ÖZETİ| seçim öncesi son haftaya girildi. Hem yurt içinde hem yurtdışında yoğun veri akışının olacağı haftada beklentiler neler? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, seçim öncesi piyasalardaki beklentileri değerlendirdi.

PİYASALARDA SEÇİM HAFTASI

Bu haftanın piyasalar için kritik olduğuna işaret eden Sarı, yurt içinde gündemin seçim olduğunu vurguladı. Global piyasalarda ise ABD'den gelecek olan büyüme rakamlarının ve Fed Başkanı Powell'ın yapacağı toplantının oldukça önemli olduğunun altını Çizdi.

Borsada şuan itibariyle seçim telaşı olmadığına dikkat çeken Sarı, "Özellikle seçim sonrası mevcut ekonomi politikalarının istikrarlı bir şekilde uygulanıp, uygulanmayacağı piyasaların gündeminde olacak" diye konuştu.

Sarı, Merkez Bankası'nın 500 baz puan faiz artırım kararının mevcut ekonomi politikalarında kararlı olduğunu gösterdiğini belirtti. "Merkez Bankası hem yabancı yatırımcıyı Türkiye'ye çekmek noktasında hem de para politikasındaki sıkılaşmanın artarak devam edeceği mesajını verdi" dedi. Merkez Bankası'nın son toplantıda verdiği mesajların piyasalara güven verdiğini vurguladı.